Suomen lentopalloiluun uusi suurseura

Lempäälän Jyry ja Lempäälän Kisa yhdistävät lentopallotoimintansa. Näin syntyy yksi Suomen suurimmista lentopalloseuroista, Lempo-Volley.

Pirkanmaalaisen Lempo-Volleyn syntymisestä tiedotettiin lauantaina Lempäälässä. Seuran lippulaiva, Lempo-Volleyn miesten edustusjoukkue, pelaa tulevalla kaudella 1-sarjassa LeKin paikalla.

Uuden seuran puheenjohtaja Harri Montonen kertoo, että yhdistymisprojektia on puuhattu vuoden ajan.

– On ollut hienoa huomata Lempäälän lentopalloväen sitoutuminen uuteen seuraan. Taustoihin on löytynyt molemmista vanhoista seuroista uusia vastuunkantajia, uusilla ideoilla, Montonen kommentoi.

– Yhdistyminen olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten. Voin vilpittömästi samankaltaista yhdistymisprojektia suositella myös muihin kuntiin ja kaupunkeihin, joissa toimii enemmän kuin yksi lentopalloseura, etenkin junioripuolella.

Tuoreimpia, merkittäviä fuusioseuroja Suomen lentopallossa ovat Savo Volley ja Joen Juju. Savo Volley syntyi LEKA Volleyn ja Sampo Volleyn yhdistymisestä. Debyyttikaudellaan joukkue sijoittui neljänneksi miesten Mestaruusliigassa. Joensuulainen Joen Juju puolestaan vahvistui äskettäin Karelian Hurmoksen naisten joukkueen tultua seuraan mukaan.

Mikäli merkittäviä muutoksia ei ilmaannu, Lempo-Volleysta tulee lisenssipelaajien määrässä Suomen kolmanneksi suurin lentopalloseura. Edellä ovat Nurmon Jymy ja VaLePa.

Kaudella 2019–2020 Lempo-Volleylla on joukkueet miesten 1- ja 2-sarjoissa. Lisäksi kuvaan kuuluvat beach volley-, juniori- ja harrastetoiminta. Mahdollisesti mukaan tulee vielä naisten edustusjoukkue. Kaikkiaan joukkueita on noin 20.