Lentopallon EM-kisojen otteluita mahdollisesti Suomeen – ”Parasta lajin markkinointia”

Suomessa saatetaan nähdä lentopallon miesten EM-kisojen otteluita runsaan kahden vuoden kuluttua. Lentopalloliiton hallitus päätti hakea yhden EM-kisa-alkulohkon isännyyttä.

EM-lentopalloa on Suomessa pelattu aiemmin vuosina 1977 ja 1993. Syksyllä 2021 pelipaikka olisi Hakametsän jäähalli Tampereella.

Lentopalloliiton tuore toimitusjohtaja Seppo Siika-aho – joka pelasi Suomen paidassa vuoden 1993 kisoissa – kokee mahdollisen isännyyden suureksi tilaisuudeksi.

– Tällaiset suuret tapahtumat ovat parasta lajin markkinointia. Tämän kokoluokan tapahtumat tulevat näkymään sekä alueellisesti että valtakunnallisesti, Siika-aho sanoi liiton tiedotteessa.

– Haluamme, että tapahtuma on myös taloudellisesti kestävällä pohjalla. Tavoitteena on saada tapahtumasta selkeästi positiivinen tulos, jota voidaan käyttää erityisesti lajin junioritoiminnan kasvattamiseen ympäri Suomen.

Suomen miehet kuuluvat lentopallon EM-kisojen vakiokävijöihin. Kovin tulospommi tuli vuonna 2007, jolloin Suomi sijoittui neljänneksi. Tulevana syksynä Suomi lähtee jälleen kerran EM-lopputurnaukseen.

MM-kisoissakin Suomi on esiintynyt useasti, nyt kaksi kertaa perättäin. Kun Suomi vielä tunnetaan ansioistaan arvokisojen järjestäjänä, ovat mahdollisuudet lentopallon EM-lohkoisännyyteen varmuudella hyvät.

Syksyllä 2019 myös Suomen naiset pelaavat lentopallon EM-kisoissa.