Olli Kuoksan maisema vaihtuu, mutta keväällä laitetaan vielä ”huolella puita uuniin”

Kuva: Erkki Kuoksa

Lentopallovalmentaja Olli Kuoksan ja liigajoukkue TUTO Volleyn tiet erkanevat kuluvan kauden jälkeen.

Turkulaisseura TUTO vahvisti asian torstaina.

Kuoksa teki viime keväänä TUTOn kanssa yksivuotisen sopimuksen, joten purkamis- tai irtisanomistoimenpiteitä ei tapaukseen liity.

Kyse on ennemminkin toimintaympäristön asettamista haasteista. TUTO ilmaisee, että päätoimisen valmentajan monivuotinen sopimus olisi ”liian iso riski nuorelle seuralle”.

TUTO pelaa Mestaruusliigassa toista kauttaan. Joukkue taistelee pudotuspelipaikasta, joten loppukaudella Kuoksa aikoo panna tapansa mukaisesti kaiken peliin.

– Seura on hoitanut kaikki asiat viimeisen päälle hyvin ja ihmiset seurassa ja seuran fanit ovat olleet loistavia. Laitetaan keväällä huolella puita uuniin, ja jätämme jokaisen hikipisaran kentälle, Kuoksa sanoo TUTOn verkkosivuilla.

Tyytyväisyys vaikuttaa molemminpuoliselta. Seuran urheilutoimenjohtaja Oskari Eko toteaa, että Kuoksa ”vei koko seuraa näinkin lyhyessä ajassa uskomattoman paljon eteenpäin”.

Ennen TUTOa Kuoksa teki erinomaista työtä oululaisessa Lentopalloseura Ettassa vuosien ajan. Keväällä 2019 Etta aiheutti myönteisen sensaation ja valtasi SM-hopeaa. Loppuottelusarjassa VaLePa oli vahvempi.

Hopeakauden jälkeen Kuoksa oli yksi varteenotettavimmista ehdokkaista Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi Tuomas Sammelvuon vaihdettua Venäjän leipiin. Valinta kohdistui kuitenkin brittiläiseen Joel Banksiin.

– Kiri riitti loppusuoralle, mutta britti oli kovempi. Tavoitteeni on edelleen valmentaa miesten maajoukkuetta, ja siitä tavoitteesta en anna tuumaakaan periksi, Kuoksa ilmaisi somessa tuolloin.

Kaudella 2021-2022 Etta piti liigapaikkansa pelillisesti, mutta taloussyistä edessä oli lähteminen 1-sarjaan. Kauden jälkeen Kuoksa teki sopimuksen TUTOn kanssa.

Kuoksa oli liigatason lentopalloilija ennen siirtymistään valmentajaksi. Hän kuului muun muassa Santasportin joukkueeseen, joka voitti SM-kultaa vuonna 2007.