Nikula hassutti torjuntaa Mestarien liigassa, vaikka vastassa oli maailman huippuja

Nikula kuvassa vasemmalla. Kuva: CEV.eu

Aaro Nikula ylsi upeaan esitykseen lentopallon Mestarien liigassa.

Portugalilainen Benfica sai tiistaina vastaansa italialaisen Civitanovan, joka on yksi maailman parhaista seurajoukkueista. Benfica-hakkuri Nikula pääsi avauskokoonpanoon ja kiitti kunniasta.

Civitanova toki voitti vierasottelunsa erin 3-0, mutta Nikula esiintyi erinomaisesti. Hän teki joukkueensa parhaana 11 pistettä ja saalisti teholukeman +9.

Nikula päätti hyökkäyspaikkansa peräti 59-prosenttisesti suoraan pisteeseen, vaikka torjumassa oli Barthelemy Chinenyezen ja Simone Anzanin kaltaisia huippuja.

– Vastustaja syötti erittäin hyvin, emmekä löytäneet siihen ratkaisua. Kannattajat pitivät kovaa ääntä, mikä oli hienoa. Valitettavasti emme pystyneet palkitsemaan faneja voitolla, Nikula kommentoi.

Someron Voimassa lentopalloilun aloittanut Nikula keräsi Suomessa Mestaruusliigan kannuksia VaLePassa ja siirtyi Benficaan vuonna 2021. Hän kuului avainpelaajiin, kun Suomi voitti EM-karsintalohkonsa ylivoimaisesti viime vuonna.

Benfica on hävinnyt kaikki ottelunsa Mestarien liigassa, joten taival päättyy alkulohkoon.

Tuomas Sammelvuon valmentama ZAKSA Kedzierzyn-Kozle joutui yllättävän tiukkaan paikkaan Karlovarskon vieraana keskiviikkona. Lopulta ZAKSA väänsi 3-2-voiton.

Puolalaisjoukkue on voittanut neljä ottelua ja hävinnyt vain yhden kamppailun, joten taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu.

Eemi Tervaportin edustama Jastrzebski Wegiel on voittanut Mestarien liigassa kaikki viisi otteluaan, ja tällä viikolla tuli 3-0-vierasvoitto Vojvodinasta. Benjamin Toniutti kantoi passarivastuun, ja Tervaportti kävi kahdessa erässä kentällä.

Jiri Hänninen ja hänen belgialaisjoukkueensa Menen joutuivat keskiviikkona kovaan paikkaan, kun vieraaksi saapui piinkova Trentino. Trentino voitti 3-0. Yleispelaaja Hänninen oli avauskokoonpanossa jokaisessa erässä ja sai tilastoihin kuusi pistettä.

Antti Ronkainen: Yleispelaajan joukkue Berlin RV kohtasi torstaina vieraissa Hebarin ja voitti 3-0. Ronkaisen joukkueella on kolme voittoa ja kaksi tappiota.

Roosa Koskelo: Koskelon liberoima Stuttgart on voittanut kaikki kolme otteluaan, ja torstaina La Laguna kaatui vieraskentällä 3-0. Urheilutoimittajain Liitto valitsi Koskelon äskettäin vuoden lentopalloilijaksi 2022.