Sammelvuon joukkueen voittoputki katkesi ”hyvästä ja tasaisesta taistelusta” huolimatta

Kuva: CEV.eu

Tuomas Sammelvuon valmentaman ZAKSA Kedzierzyn-Kozlen upea voittoputki lentopallon Mestarien liigassa on ohi.

ZAKSA päätti viime kauden Mestarien liigan voittoon ja kuuden ottelun mittaiseen voittoputkeen. Voittojen sarja jatkui kuluvalla kaudella, kun joukkueen ohjat ottanut Sammelvuo luotsasi alkulohkossa kaksi voittoa.

Stoppi tuli tiistaina huippuluokkaisen italialaisjoukkueen Trentinon kotikentällä. Trentino voitti kamppailun erin 3-1.

Kahden verrattain epätasaisen erän (25-20, 17-25) jälkeen kamppailtiin kaksi tasaista settiä, jotka Trentino väänsi hyväkseen pistein 26-24 ja 25-23.

Viime kauden loppuottelussa ZAKSA voitti nimenomaan Trentinon, joten tiistaisessa kohtaamisessa oli erityislataus.

– Tiesimme, että tulee tunteikas ottelu, Sammelvuo sanoi.

– Trentino ei pelannut hyvin viime ottelussaan Italian liigassa, joten tiesimme, että joukkue reagoi siihen vahvasti. Olen tyytyväinen siitä, että huonon alun jälkeen joukkueemme pysyi kasassa ja pelasimme pisteen kerrallaan. Tämä oli hyvä ja tasainen taistelu, suomalaisvalmentaja lisäsi.

Puolan pääsarjassa Plusligassa ZAKSAn voittoputki pitää. Alla on viisi peräkkäistä voittoa.

Passari Eemi Tervaportin edustama Jastrzebski Wegiel on voittanut kaikki kolme Mestarien liigan alkulohko-otteluaan ja kerännyt täydet yhdeksän sarjapistettä. Tiistaina kaatui vieraissa Friedrichshafen 3-1.

Ykköspassari Benjamin Toniutti oli avauskokoonpanossa kahdessa ensimmäisessä ja Tervaportti kahdessa viimeisessä erässä.

Jiri Hänninen nousi joukkueensa hahmoksi, mutta Decospan Volley Team Menen hävisi vieraskentällä Karlovarskolle suoraan 0-3. Hänninen teki 13 pinnaa ja saavutti oivan teholukeman +11. Menen ei ole voittanut alkulohkossa erääkään.

Myös portugalilainen Benfica kärsi jälleen tappion. Tours kävi voittamassa erin 3-1. Benfican suomalaishakkuri Aaro Nikula saa niukasti peliaikaa, ja nytkin hän pääsi vain pistäytymään kentällä kolmessa erässä. Hän sai tililleen viisi hyökkäyspistettä.

Antti Ronkaisen edustama Berlin Recycling Volleys kukisti vieraskentällä Zawiercien erin 3-1. Ronkainen kävi jokaisessa erässä vaihdosta kentällä.

Euroopan kakkoskisassa CEV Cupissa Joel Banks luotsasi joukkueensa Belchatowin hyviin asemiin. Suomen maajoukkuettakin valmentavan Banksin miehistölle tuli vieraissa 3-0-voitto Narbonnesta. Jatkoonmenijä ratkeaa kaksiosaisen ottelun perusteella, ja panoksena on pääsy kahdeksan parhaan joukkoon.

Veeti Nikkisen belgialaisjoullue Maaseik voitti vieraissa Amriswilin 3-2. Nikkinen ei käynyt kentällä.

Naisten Challenge Cupissa LP Salo joutui laulukuoroon hävittyään molemmat ottelut israelilaista Kfar Sabaa vastaan (kotona 1-3 ja vieraissa 0-3).