LP Kangasala koki kovan menetyksen lentopallon Mestaruusliigassa

Kuva: CEV.eu

LP Kangasala joutuu tulemaan toimeen ilman Emmi Riikilää lentopallon Mestaruusliigassa.

Riikilä, joka on maajoukkuetason yleispelaaja, ilmoitti kautensa ennenaikaisesta loppumisesta itse somessa. Hän kertoi joutuvansa polvivamman vuoksi leikkaushoitoon.

– Nyt on aika hengähtää ja laittaa paikat oikeesti kuntoon, Riikilä ilmaisi.

View this post on Instagram

A post shared by Emmi Riikilä (@emmiriikila)

LP Kangasalalle Riikilän poissaolo on kova kolaus, sillä pelaaja kuuluu joukkueen avainhahmoihin. Kahdeksassa pelaamassaan liigaottelussa hän ehti tehdä 90 pistettä.

Kangasalan yleispelaajavahvuuteen kuuluvat nyt Iida Pöllänen, Roosa Heikkiniemi ja Viivi Pyhäjärvi (joka ei ole pelannut tällä kaudella liigassa). Lisäksi Neea-Maria Joki, joka on esiintynyt hakkurina, pystyy pelaamaan yleispelaajana.

Riikilällä, 23, on ollut aiemminkin loukkaantumismurheita. EM-kisoissa 2019 hän loukkaantui heti avausottelussa. Viime keväänä hän loukkaantui Kangasalan ja Pölkky Kuusamon välisen loppuottelusarjan ensimmäisessä ottelussa, mutta pystyi palaamaan kentälle myöhemmissä kamppailuissa.

Riikilä on Nurmon Jymyn kasvatti. Jymyn ja Kangasalan lisäksi hän on pelannut lentopallon Mestaruusliigaa Hämeenlinnan Lentopallokerhossa. EM-kisoissa 2021 hän oli Suomen paras yleispelaaja.

Aiemmin tällä kaudella kovan kolauksen sai Puijo Wolley, jonka hakkuri Johelins Belisario loukkaantui. Myös hänellä loukkaantuminen päätti kauden.

Mestaruusliigan kausi on ollut epäonninen, sillä myös miesten pääsarjassa on tullut loukkaantumisia. Muiden muassa VaLePan Urpo Sivula, Akaa-Volleyn Sauli Sinkkonen, Savo Volleyn Maciej Madej, Raision Loimun Joaquin Layus ja Hurrikaani-Loimaan Aleksi Muukkonen ovat olleet sivussa.

Seuroilla on vielä runsaasti aikaa täydentää joukkueitaan, sillä Mestaruusliigassa siirtoaika umpeutuu vasta tammikuun 2023 lopussa.