Urpo Sivula loukkaantui

Kuva: CEV.eu

Urpo Sivula, yksi tunnetuimmista nykylentopalloilijoista, joutui jättämään perjantaisen liigaottelun kesken loukkaantumisen vuoksi.

Sivulan edustama VaLePa pelasi vieraissa Akaa-Volleyta vastaan ja oli hyvässä vauhdissa. VaLePa oli voittanut avauserän pistein 32-30 ja oli lupaavassa johdossa toisessa erässä.

Sivula hyökkäsi kolmen metrin takaa ja alas tullessaan putosi pallon päälle. Hän nousi omin avuin kentän pinnasta, mutta pelaajavaihto oli väistämätön. Tilalle hakkuriksi tuli Tino Vuori.

Toisen erän VaLePa pystyi vielä hoitelemaan, mutta seuraavat kolme vei Akaa.

Eniten pisteitä voittajajoukkueelle teki hakkuri Ali Fazli (24), ja tehokkain oli yleispelaaja Greg Petty (+15). Yleispelaaja Sakari Mäkinen oli VaLePan hahmo 26 pisteen potillaan ja teholukemallaan +19.

Tuoreelta kaudelta Akaalla on kaksi voittoa. VaLePan tililtä löytyvät voitto ja tappio.

Raision Loimu voitti avausottelussaan TUTO Volleyn erin 3-1, ja perjantaina tuli kauden ensimmäinen 3-0-voitto. Loimu löi vierailleen Vantaa Ducksin suoraan kolmessa erässä.

Loimun maajoukkuehakkuri Joonas Jokela alkaa päästä vauhtiin. Perjantaina hän teki 16 pinnaa ja päätti hyökkäyksensä 52-prosenttisesti pisteeseen.

– Mukavalta tuntui pelata, kun on kotiyleisö, joka kannustaa meitä. Päästiin saliin missä ollaan treenattukin, Jokela sanoi Loimun tiedotteessa.

– Meidän pelissä ei isoja hommia ole vinossa. Enemmän on semmoista itseä vastaan painimista. Ollaan keulilla ja sitten ote vähän herpaantuu. Vähän sama mitä oli pari päivää sitten (TUTOa vastaan). Tänään oltiin siinä jo parempia ja ehkä seuraavassa pelissä ollaan taas parempia, pohti Jokela.

Ville Sorvoja saapui Ducksiin pikavahvistuksena, koska Alek Rastamo joutuu olemaan sivussa jonkin aikaa. Sorvoja esiintyi vantaalaisjoukkueen hakkurina ja teki 13 pistettä.

Loimun joukkueessa kymmenen pisteen rajapyykin saavuttivat myös yleispelaaja Sebastian Pozo Hernandez ja keskitorjuja Joaquin Layus. Erityisesti Layus paransi pelaamistaan avauskamppailuun nähden. Päävalmentaja Mika Rantanen vaikutti tyytyväiseltä.

– Tänään meidän vastaanottomme oli hyvinkin riittävä. Annettiin Tomille (passari Tomi Saarinen) hyvät avaimet pelata. Hyökkääjät kiittivät kunniasta ja hoitivat oman puolensa. Lisäksi 15 torjuntaa kolmeen erään on hyvä suoritus, Rantanen kehaisi.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Viesti ja Puijo Wolley esittivät viisieräisen. Lopussa 3-2-voittoa riemuitsi Puijo.

Viestiä tappio jäi varmasti kaivelemaan, sillä joukkue johti ratkaisuerää jo 13-10 ja pääsi myöhemmin kolme kertaa ottelupallotilanteeseen. Puijo vei erän pistein 18-16.

Puijon hahmo oli 18 pistettä tehnyt, räväkän ottelun pelannut Emilia Kääntä. Saloon palannut hakkuri Saana Lindgren viimeisteli Viestille 26 pinnaa, mutta joukkue selvästi kärsi parin tärkeän pelaajan poissaoloista.

Viesti-Puijo oli naisten Mestaruusliigan avausottelu. Liiga jatkuu lauantaina neljällä miesten ja kahdella naisten kamppailulla.