Maajoukkuemies Joonas Jokela Suomen lentopalloliigaan

Jokela voitti lentopalloliigan pistepörssin Ettan väreissä vain 18-vuotiaana.

Lentopalloilija Joonas Jokela siirtyy Suomen kentille. Hänen uusi joukkueensa on Raision Loimu.

Viime kauden Jokela edusti Alankomaiden liigassa Active Living Orionia, ja kauden päätteeksi ryhmä juhli hopeamitaleita.

Hollolalaisen Salpiksen kasvatti on tuttu myös Suomen maajoukkueesta. Loimun päävalmentaja Mika Rantanen on hankinnasta tyytyväinen.

– Totta kai on hienoa saada joukkueeseen Suomen huippuihin kuuluva hakkuri sekä minulle juniorisarjoista tuttu peluri, joka ei varmastikaan ole vielä Mestaruusliigassa parhaita pelejään pelannut, Rantanen sanoo Loimun tiedotteessa.

Raisiolaisseura kertoo, että Jokelan yksivuotiseen sopimukseen sisältyy mahdollisuus siirtyä ulkomaille joulutauolla.

Jokela, 23, muistetaan myös Sveitsin liigan Lausannesta sekä Suomen kentillä Lentopalloseura Ettasta ja Vantaa Ducksista. Äskettäisissä, ylivoimaiseen lohkovoittoon päättyneissä EM-karsinnoissa Jokela oli kakkoshakkuri, sillä päähyökkääjän vastuun kantoi Aaro Nikula.

Alankomaalaisseura Orion ei jäänyt suinkaan nuolemaan näppejään, vaan värväsi toisen suomalaisen hakkurin, Samuli Kaislasalon.

Loimu täydentää hakkuriosastoaan Aapeli Koukilla, 23. Lisäksi Loimulla on kolmen kauden mittainen sopimus kuubalaisen Alejandro Fuentesin kanssa. Jos hänen paperiasiansa saadaan kuntoon, on mahdollista, että 207 senttimetrin mittainen vasuri nähdään vielä Kerttulan parketilla.

KyKy-Betset: Mestaruusliigaan nouseva Kyyjärven lentopalloylpeys jatkaa joukkueensa ahkeraa rakentamista. Yleispelaajan tontille tulee Kasper Pennanen, joka jäi viime kauden SM-hopeamitalisti Savo Volleyssa verrattain pienelle vastuulle.

Nuori Tatu Venetjoki (s. 2003) on tuore passarikiinnitys. Hän kuului viime kaudella Kokkolan Tiikerien organisaatioon.

Arctic Volley: Naisten Mestaruusliigan rovaniemeläisjoukkueen uusi vahvistus on latvialainen Paula Neciporuka. Ammattilaissopimus on hänelle ensimmäinen. Yleispelaaja Neciporuka päätti hiljattain yliopistouransa Marylandin joukkueessa.

Arctic Volley on tuore Woman Volleyn ja Napapiirin Pallokettujen fuusioseura. Mestaruusliigassa se saa Woman Volleyn sarjapaikan.

LP Viesti: Yleispelaaja Jessica Kosonen siirtyy Turkin kakkosliigan Kolejlileriin.

LiigaPloki: Keskitorjuja Jada Stackhouse on tehnyt sopimuksen Sveitsin liigan Luganoon.