Loistava nousu voittoon lentopallon MM-kisoissa – ”Yksikään ei luovuttanut tänään”

Kuva: FIVB

Lentopallon MM-kisoissa 2022 tuli maanantaina kaksi ottelukierrosta täyteen.

Sloveniassa ja Puolassa pelattiin yhteensä kuusi alkulohko-ottelua. Päivän päätyttyä kisojen jokaisella 24 joukkueella on kaksi ottelua pelattuna.

Maanantain avausottelussa Kanada jatkoi hyvällä vireellä, jonka se saavutti aiemman Italia-kamppailun viimeisessä erässä. Kanada voitti Kiinan suoraan erin 3-0.

Argentiina avasi väkevästi Alankomaita vastaan ja voitti kaksi ensimmäistä erää. Alankomaat heräili hiljalleen, ja supertähti Nimirin  (32 pistettä) voimin oranssipaidat pakottivat kamppailun täyteen viiteen erään.

Alankomaiden voittojuna ei suostunut enää pysähtymään. Voitto tuli erin 3-2, kun päätöserä päättyi pistein 15-9.

– Voitto tuntuu loistavalta. Argentiina on todella hyvä joukkue, joten tämäkin matsi oli vaikea. Emme alussa pelanneet kauhean huonosti, mutta syöttömme oli heikko. Sitten aloimme antaa painetta ja pelasimme hyvin joukkueena, Nimir kertasi FIVB:n lähetyksessä.

– Kun ollaan 0-2-tappiolla, ei voi tehdä muuta kuin antaa kaikkensa. Yksikään ei luovuttanut tänään, tähdensi Nimir.

Illan otteluissa Serbia ja Iran jatkoivat voitokkaina. Serbia kaatoi Puerto Ricon erin 3-0 ja Iran Egyptin 3-1.

Ukraina ja Tunisia avasivat myöhäisillan kamppailut. Ukraina voitti 3-0. Italia jatkaa puhtaalla pelillä, sillä Turkki kaatui niin ikään 3-0.

Italialla oli ensimmäisellä kierroksella suuria vaikeuksia saada ottelua poikki, ja myös Turkki pystyi parantamaan loppua kohden. Viimeisen erän Italia voitti enää 25-22.

– Oli vähän kummallinen ottelu, mutta tärkeä asia on se, että voitto tuli. Nyt täytyy vain keskittyä seuraavaan kamppailuun, Italian passari Simone Giannelli sanoi.

Yleispelaaja Daniele Lavia hyökkäsi jälleen erinomaisesti ja teki 14 pistettä. Häntä tukivat vahvasti hakkuri Yuri Romano ja yleispelaaja Alessandro Michieletto.

– Olen onnekas, kun hyviä hyökkääjiä on näin paljon! Tilanteet vaihtelevat koko ajan, ja valitsen lyöjän sitten aina senhetkisen vireen mukaan, Giannelli kuvaili tehtäväänsä.

Ennen maanantain otteluita vain kaksi joukkuetta oli saavuttanut täyden kuuden sarjapisteen saldon: Puola ja USA. Maanantaina joukkoon liittyivät Serbia ja Italia.

Lisäksi Brasilia, Ranska, Iran ja Alankomaat ovat kahden voiton joukkueita (5 pistettä).

Italia-Turkki 3-0

MM-lopputurnauksen ensimmäisessä vaiheessa kilpaillaan kuudessa neljän joukkueen vahvuisessa alkulohkossa. Lohkojen jälkeen 16 joukkuetta (lohkojen kaksi parasta sekä neljä parasta lohkokolmosta) etenee neljännesvälieriin, jotka alkavat 3. syyskuuta.

Puolivälieräottelut pelataan 7. ja 8. syyskuuta, välierät 10. syyskuuta.

Lentopallon miesten MM-kisat 2022 huipentuvat loppuotteluun ja pronssiotteluun 11. syyskuuta Puolan Katowicessa.