MM-lentopallo: Hillittömässä ratkaisuerässä taottiin 76 pistettä

Kuva: FIVB

Lentopallon MM-kisoissa Italia oli matkalla kohti helppoa voittoa, mutta kuinkas kävikään?

Italia, hallitseva Euroopan mestari, voitti lauantaisessa alkulohko-ottelussa Kanadaa vastaan kaksi ensimmäistä erää turhankin köykäisesti. Erät Ljubljanassa päättyivät 25-13 ja 25-18.

Kanadan joukkueessa on potentiaalia, mutta kahden ensimmäisen erän ajan se pysyi visusti piilossa. Italia oli parempi kaikilla osa-alueilla, eikä kanadalaisten kone tahtonut lähteä käyntiin ensinkään.

Kolmannessa erässä tahti muuttui täydellisesti. Italia valahti vastustajansa tasolle, ja Kanada käytti saamansa tilaisuuden hyväkseen. Jännittävien hetkien päätteeksi Italia onnistui kuitenkin ottamaan 3-0-voiton. Ratkaisuerä päättyi pistein 39-37 eli siinä pelattiin hurjat 76 palloa.

Passari Simone Giannellin tarjoiluista etenkin yleispelaaja Daniele Lavia ja hakkuri Yuri Romano hyökkäsivät iloisesti. Torjunnassa Lavia ja keskitorjuja Gianluca Galassi olivat vahvoja ja tekivät neljä blokkipinnaa mieheen.

– Kanada pelasi todella hyvin kolmannessa erässä, Italian yleispelaaja Alessandro Michieletto myönsi.

– Meillä oli vaikeuksia heidän aloitussyöttönsä kanssa ja itse emme syöttäneet hyvin. Olemme silti tyytyväisiä, että pystyimme avaamaan kisat voitolla. Lisää vaikeita vastustajia on tulossa. Otamme ottelun kerrallaan ja yritämme pelata yhä paremmin, hän lisäsi.

Samassa alkulohkossa pelaavat myös Turkki ja Kiina. Lauantaina Turkki kukisti Kiinan suoraan 3-0.

Tasaiseksi povattu Argentiinan ja Iranin välinen mittelö täytti odotukset. Iran taisteli voiton erin 3-2. Iranin yleispelaaja Milad Ebadipour nosti hyvin vastustajan aloitussyötöt ja viimeisteli ottelun ahnaimpana 21 pistettä. Argentiinan pisteykköseksi nousi Facunco Conte 20 merkinnällään.

MM-lopputurnauksen ensimmäisessä vaiheessa kilpaillaan kuudessa neljän joukkueen vahvuisessa alkulohkossa. Lohkojen jälkeen 16 joukkuetta (lohkojen kaksi parasta sekä neljä parasta lohkokolmosta) etenee neljännesvälieriin, jotka alkavat 3. syyskuuta.

Puolivälieräottelut pelataan 7. ja 8. syyskuuta, välierät 10. syyskuuta.

Lentopallon miesten MM-kisat 2022 huipentuvat loppuotteluun ja pronssiotteluun 11. syyskuuta Puolan Katowicessa.