Supertähti Bartosz Kurek innostui huippuvoitosta ja kuumasta tunnelmasta: ”Tulkaa Puolaan!”

Kuva: FIVB

Lentopallon MM-kisoissa oli alkulohkojen viimeistä edellinen päivä tiistaina.

Puolassa ja Sloveniassa pelattiin kaikkiaan kuusi alkulohko-ottelua.

Päivän ehdoton kohokohta oli Puolan ja Yhdysvaltojen kohtaaminen. Puola on hallitseva maailmanmestari ja USA hallitseva pronssimitalisti.

Kotijoukkue Puola oli Katowicen täpötäydessä hallissa parempi ja vei voiton erin 3-1. Puola saavutti alkulohkossa täydet kolme voittoa ja yhdeksän sarjapistettä.

Yhdysvallat esitti vahvaa kuusikkopeliä ensimmäisessä erässä (25-23), mutta joutui sen jälkeen taipumaan. Puola alkoi saada amerikkalaisjoukkueen vastaanottoa yhä paremmin rikki, ja passari Marcin Januszin pyörittämä hyökkäyspeli kantoi hedelmää.

Puola voitti kolme viimeistä erää vakuuttavasti: 25-21, 25-19, 25-21.

USA:n hyökkäyspeli jäi liikaa yleispelaajien, Torey Defalcon ja Aaron Russellin, varaan. Loppua kohden varsinkin Defalcolla oli vaikeuksia Puolan syöttöjen kanssa.

Supertähti Bartosz Kurek latasi kotijoukkueelle komeat 20 pistettä.

– Hävityn erän jälkeen palasimme vain alkuperäiseen suunnitelmaamme ja aloimme toteuttaa sitä paremmin. Vastustaja on yksi maailman parhaista joukkueista, ja kohtaamme ehkä vielä uudelleen näissä kisoissa, Kurek sanoi FIVB:n lähetyksessä.

Yli 11 000 katsojaa vetävässä Spodek-hallissa oli jälleen kerran huikea tunnelma, ja siitä innostuneena Kurek todisti kykynsä matkailunedistäjänä.

– Tulkaa Puolaan! Tunnelma täällä on unohtumaton. Kannattajamme seisovat takanamme, olimme sitten johdossa tai häviöllä. Kannattaa tulla kisoihin, jotta näkee omin silmin kaikkien aikojen ottelut, Kurek suositteli.

Puola ja USA jatkavat C-lohkosta neljännesvälieriin. D-lohkon kärkisijat ja varmat pudotuspelipaikat varmistivat Ranska ja Slovenia.

Brasilia voitti kaikki kolme lohkokamppailuaan. Tiistain päiväottelussa kaatui Qatar suoraan 3-0. Toisen varman jatkopaikan B-lohkosta ottaa Japani, joka kukisti Kuuban 3-1.

Ranska voitti Kamerunin 3-0 ja selvitti alkulohkon ilman tappioita. Bulgaria puolestaan putoaa jatkosta hävittyään jokaisen ottelunsa.

Lentopallon MM-kisat 30.8.2022

Brasilia-Qatar 3-0

Japani-Kuuba 3-1

Meksiko-Bulgaria 3-2

Ranska-Kamerun 3-0

Puola-USA 3-1

Slovenia-Saksa 3-0

MM-lopputurnauksen ensimmäisessä vaiheessa kilpaillaan kuudessa neljän joukkueen vahvuisessa alkulohkossa. Lohkojen jälkeen 16 joukkuetta (lohkojen kaksi parasta sekä neljä parasta lohkokolmosta) etenee neljännesvälieriin, jotka alkavat 3. syyskuuta.

Puolivälieräottelut pelataan 7. ja 8. syyskuuta, välierät 10. syyskuuta.

Lentopallon miesten MM-kisat 2022 huipentuvat loppuotteluun ja pronssiotteluun 11. syyskuuta Puolan Katowicessa.

Tulokset ja koko otteluohjelma

Alkulohkot

A: Puerto Rico, Serbia, Tunisia, Ukraina

B: Brasilia, Kuuba, Japani, Qatar

C: Bulgaria, Meksiko, Puola, USA

D: Kamerun, Ranska, Saksa, Slovenia

E: Kanada, Kiina, Italia, Turkki

F: Argentiina, Egypti, Iran, Alankomaat

Hallitsevat mitalistit: 1. Puola 2. Brasilia 3. USA