KyKy-Betset pelasi seurahistoriansa ensimmäisen lentopallon liigaottelun

Tommi Siirilä on Kyvyn tähtihankinta.

Lentopallon miesten Mestaruusliiga käynnistyi sunnuntaina poikkeuksellisissa tunnelmissa. Ottelu oli KyKy-Betsetille seurahistorian ensimmäinen pääsarjassa.

Vieraakseen Kyyjärvelle KyKy sai hallitsevan SM-pronssimitalistin Akaa-Volleyn. Akaa voitti ottelun suoraan erin 3-0.

Erät päättyivät pistein 25-23, 25-20 ja 25-20.

KyKyä valmentaa Eduard Venski, jonka monet muistavat VaLePan pitkäaikaisena luottopelaajana. Viime kauden kykyläisistä yleispelaaja Aivars Petrusevics, keskitorjuja Aatu Pöllänen ja libero Illia Liunenko pääsivät avausottelussa pelaavaan kokoonpanoon.

Huippuhankinnat – keskitorjuja Tommi Siirilä ja hakkuri Oskari Keskinen – olivat odotetusti aloituskuusikossa. Passit jakelee nyt puolalainen Maks Skowronek, joka on kotimaansa lisäksi pelannut Saksassa ja Britanniassa.

Lisäksi ruutuun sunnuntaina pääsi Savo Volleyta viimeksi edustanut yleispelaaja Kasper Pennanen.

KyKy osoitti pystyvänsä pelaamaan liigakelpoista lentopalloa, joten alkanut kausi näyttää lupaavalta. Keskinen (15) ja Pennanen (14) ahkeroivat isännille eniten pisteitä. Keskitorjujia Skowronek ei saanut hyökkäykseen tarpeeksi mukaan. Suurin aloitussyöttöjen vastaanottomäärä (22) kertyi Petrusevicsille.

– Kiva päivä ja hieno tunnelma, Siirilä kehaisi.

– Tulos tietenkin harmittaa, ei siihen voi olla tyytyväinen. Joukkueen pelaamisessa oli silti paljon hyviä juttuja. Pitäisi saada vielä huolimattomuusvirheitä pois. Toivottavasti saadaan tästä vain buumia nostettua, keskitorjuja maalaili.

Loistavan kauden Raision Loimussa pelannut Ali Fazli hakkuroi nyt Akaan päähyökkääjänä. Hän latasi vakuuttavan 19 pisteen esityksen. Myös yleispelaajiksi hankitut Greg Petty ja Mohammadreza Beyk pelasivat täydet ottelut.

Akaan päävalmentaja Olli Kunnari kehui Kyyjärven salin tunnelmaa ja totesi Kyvyn osoittaneen kuuluvansa lentopalloliigaan. Hän oli tyytyväinen myös omiensa edesottamuksiin.

– Kun tekee vain yhden suoran hyökkäysvirheen ja tappoprosentti on yli 60, niin aika huonosti pitäisi muuten pelata, että häviää. Kauden avaus oli hyvä kaikin puolin ja uudet pelaajat erinomaisia, Kunnari sanoi STT:n mukaan.

Kyyjärven liikuntahallissa oli paikan päällä 532 katsojaa. Lukema on kunnan väkilukuun suhteutettuna huikea, sillä paikkakunnalla asuu vain runsaat 1 200 ihmistä. Kuntana Kyyjärvi kuuluu Suomen pienimpään kuuteen prosenttiin, ja vain 22 kunnalla on pienempi väkiluku*.

Ottelutapahtumaa avaamassa kävi tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen.

KyKy-Betset nousi lentopallon Mestaruusliigaan voitettuaan 1-sarjan mestaruuden viime kaudella.

Liigassa kansallisesta lentopallokunniasta kilpailee 11 joukkuetta. Runkosarjassa käydään kolminkertainen sarja, joten jokaiselle joukkueelle kertyy 30 ottelua. Keväällä kahdeksan parasta jatkavat pudotuspeleihin.

Yhdeksänneksi sijoittuneen joukkueen kausi loppuu runkosarjaan. Kymmenes ja yhdestoista käyvät esikarsinnan, jonka häviäjä karsii liigapaikastaan.

* Tilastokeskus, Kuntien avainluvut 2021