Nurmon Jymy: Valmentaja vaihtoon, Kaisa Jokinen joukkueeseen

Lentopallon Mestaruusliigassa päävalmentaja Kari Raatikaisen ja Nurmon Jymyn tiet eroavat yllättäen.

Jymy tiedotti tiistaina, että osapuolten välinen sopimus on purettu ”yhteistyössä”.

– JymyVolley kiittää Karia hienosti tehdystä työstä ja toivottaa onnea uusiin haasteisiin, seura tiedottaa ja korostaa, ettei muuta kommenttia ole tulossa.

Nurmossa aloitettiin heti uuden päävalmentajan etsiminen, ja asiasta luvataan tiedottaa heti valmentajan nimen varmistuttua.

Sopimuksen purkaminen on yllätys, koska Jymy ja Raatikainen tekivät jatkosopimuksen aiemmin tänä vuonna. Ajankohtakin on haastava, sillä lentopallon naisten Mestaruusliiga alkaa perjantaina.

– Karin merkitys koko eteläpohjalaiselle lentopallolle on suuri. Hän on tehnyt hyvää ja tavoitteellista työtä yhdessä valmennustiimin kanssa, eikä meillä ollut muita vaihtoehtoja, Nurmon Jymyn lentopallojaostoa johtava Katariina Toivola sanoi helmikuussa.

Viime kaudella Jymy sijoittui Mestaruusliigan runkosarjassa kahdeksanneksi. Pudotuspeleissä tuli tappio heti ensimmäisellä kierroksella Pölkky Kuusamolle. Pölkky voitti lopulta Suomen mestaruuden.

Raatikainen kuuluu nykypäivän menestyksekkäimpiin ja arvostetuimpiin suomalaisiin lentopallovalmentajaiin. Hän on luotsannut muun muassa LP Viestiä ja Pielaveden Sampoa. Jymyn valmentajana hän aloitti vuonna 2020.

Raatikaisen palkintokaapista löytyy useita Suomen mestaruuksia ja Suomen cupin voittoja.

Kaisa Jokinen Jymyyn

Keskiviikkona Jymy sai positiivisempia uutisia. Kaisa Jokisen, 39, paluu Nurmoon varmistui.

Jokinen (aiemmin Nyman) on lopettanut liigalentopalloilun ja aloittanut sen uudelleen jo useampia kertoja.

– Kyllä tämä on rakkautta lajiin. Lentopallo ja joukkue antavat minulle hyvin paljon energiaa ja iloa elämään, Jokinen kommentoi Jymyn tiedotteessa.

Keskitorjuja Jokinen pelasi Jymyssä kaudella 2019-20. Palkintokaapissa on seitsemän Suomen mestaruutta ja kolme SM-hopeaa. Suomen Cupin mestaruuksiakin Jokinen on ollut varmistamassa viisi kertaa. Kevätkauden 2022 hän pelasi LP Viestissä.

– Kun seurasta (Jymystä) otettiin yhteyttä ja kyseltiin, vieläkö kiinnostaisi, tuntui muutosten jälkeen hyvältä ajatukselta palata lentopallon pariin. Minuun verrattuna meillä on nuori joukkue. Treeneissä on ollut hyvä meno ja intoa löytyy, nuoret pelaajat ovat tosi hyviä, kertoo Jokinen.

Uutista täydennetty 28.9. tiedolla Jokisen hankkimisesta Nurmoon.