Savo Volleylla tuskaa – nyt loukkaantui uusi passari

Kuva: Hannu Moilanen

Loukkaantumisista kärsivä Savo Volley sai lisää murheita kauden ensimmäisessä liigaottelussaan.

Lentopallon Mestaruusliigan tiistaikamppailussa kohtasivat viime kauden loppuottelijat VaLePa ja Savo Volley. VaLePa oli kotonaan parempi erin 3-1.

VaLePalla oli aloituskuusikossa viime kaudelta tutut Mikko Esko, Sakari Mäkinen ja Severi Savonsalmi. Uudet hankinnat Urpo Sivula, Karli Allik ja Jacob Ekman olivat myös avauksessa. Liberona toimii Oulun Ettasta siirtynyt Eetu Pennanen.

Savo Volleyn viime kauden ryhmästä avauksessa olivat Michael Michelau, Veikka Lindqvist, Jakub Kovac, Miki Jauhiainen ja Andrus Raadik. Aloittaneen kokoonpanon täydensivät uusi passari Maciej Madej ja libero Keisuke Matsuo.

Savolle tuli lisää jobinpostia neljännessä erässä, kun Madej loukkasi jalkaansa. Paremmin yleispelaajana tunnettu Tapio Toiviainen tuli tuuraamaan, mutta tilanne osoittautui liian haastavaksi.

Hakkuri David Kisiel ja passari Ilja Ivanov eivät olleet Savo Volleyn kokoonpanossa loukkaantumisten vuoksi.

VaLePa-Savo-ottelua lykättiin jo kertaalleen, mutta savolaisjoukkueen valmentajan Timo Tolvasen mielestä kolmen päivän siirto oli riittämätön.

– Pitää ottaa asiaan kantaa. Mielestäni tätä peliä ei olisi pitänyt pelata. Meillä oli paljon loukkaantumisia ja niiden kanssa pitää pärjätä. Ilmoitimme jo hyvissä ajoin, että meillä on kolme pelaajaa nuorten EM-kisoissa, Tolvanen sanoi ottelun jälkeen.

– Eikö tätä ottelua olisi voinut pelata vaikka keväämmällä? Hienosti jätkät taistelivat, mutta paikka oli liian vaikea, valmentaja lisäsi.

Perjantaina Savo Volley tiedotti, että suunniteltu kotiavaus Akaa-Volleyta vastaan on lykätty kahdeksalla päivällä (uusi pelipäivä 15. lokakuuta). Seuran mukaan kumpikaan passari ei ole pelikunnossa.

Sivulalla vielä hakemista

Sivula oli VaLePa-paluussaan lyönnissä ja teki 19 pistettä. ”Upi” sai hyvää tukea 15 pinnaa viimeistelleeltä Mäkiseltä. Michelau (17) nousi Savon pisteykköseksi, ja Lindqvist oli kamppailun ainoa kolmen torjuntapisteen mies.

– Harjoitusotteluissa homma on toiminut hienosti. Kaksi ensimmäistä erää oli hyvää. Sitten alkoi rakoilla, ja teimme pieniä asioita huolimattomasti. Mutta voitto tästä on tärkeä asia, Sivula kommentoi.

– Savo on hyvä mittari Suomen tasolla. Mukava oli pelata VaLePa-paita päällä. Hieman hakemista ensimmäisessä pelissä, mutta ollaan puhuttu, että taso on pidettävä koko ajan hyvänä, taustoitti Sivula.

Ennen ottelua Vexve Areenan kattoon hilattiin viiri VaLePan viidennen perättäisen Suomen mestaruuden kunniaksi. VaLePa on suurin ennakkosuosikki tälläkin kaudella.

Miesten liiga käynnistyi sunnuntaina. Nousijajoukkue KyKy-Betset hävisi kotisalissaan Akaa-Volleylle erin 0-3.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona paikallisottelulla TUTO Volley – Raision Loimu.

Naisten pääsarja käynnistyy perjantaina.

Uutista päivitetty 30.9. tiedoilla loukkaantumistilanteesta ja ottelusiirrosta.