203-senttinen hakkuri niittää menestystä lentopallon naisten MM-kisoissa

Kuva: CEV.eu

Sensaatiomaisesti mitalisuosikki Turkin kaatanut Thaimaa ei pystynyt vastustamaan Puolan voimaa lentopallon naisten MM-kisoissa.

Thaimaa voitti Turkin huikean taisteluilmeen ja puolustuspelin ansiosta, mutta tiistaina Puola osoittautui monta luokkaa paremmaksi. Puola voitti erin 3-0. Gdanskissa kotiyleisölleen esiintynyt Puola teki varmaa työtä ja voitti jokaisen erän pistein 25-17.

Erityiseksi vahvuudeksi Puolalla nousi torjunta. Kotijoukkue keräsi peräti 18 torjuntapistettä, eivätkä Thaimaan parhaatkaan hyökkääjät löytäneet keinoja blokin kiertämiseen. Thaimaalla myös puolustuspelaaminen oli merkittävästi heikompaa kuin Turkki-voitossa.

Puolan 203-senttinen hakkuri Magdalena Stysiak parantaa menoaan kisojen edetessä. Tiistaina hän vastasi kahdeksasta torjuntapisteestä ja teki 18 hyökkäyspinnaa.

– Tämä oli meille tärkeä ottelu. Thaimaa oli voittanut Turkin, joten tiesimme, että vastustaja on vaikea. Kun voitto tuli 3-0, asemamme alkulohkossa parani, Stysiak tähdensi.

Lentopallo on Puolassa todella suosittu urheilulaji, ja Gdanskin hallissakin tunnelmaa piisasi.

– Upeaa saada pelata kotiyleisölle MM-lentopalloa, vaikka Arnhemissakin oli puolalaisia kannattajia. Tuskin maltamme odottaa seuraavia otteluita. Pyrimme pitämään tasomme korkealla ja esittämään parastamme, kertoi Stysiak.

Stysiak, 21, edustaa italialaista Vero Volley Monza -joukkuetta, joten hänestä on tulossa Luka Marttilan seuratoveri. Viime kaudella Stysiak ja Monza nähtiin Suomessakin Mestarien liigan ottelussa LP Saloa vastaan.

Tiistaina pelattujen ottelujen jälkeen Italia oli kisojen ainoa kolmen voiton joukkue. Italia kaatoi Belgian erin 3-1.

Afrikan mestari Kamerun hävisi toiselle afrikkalaisjoukkueelle, Kenialle, erin 0-3. Turkki (joka löi Etelä-Korean), Kiina (Kolumbia) ja Dominikaaninen tasavalta (Kroatia) ottivat 3-0-voitot.

MM-turnaus jatkuu keskiviikkona seitsemän ottelun voimin.

Mukana MM-kisoissa on 24 maata. Suomen naisten maajoukkueen sijoitus maailmanlistalla ei riittänyt kisapaikkaan.

Ensimmäisessä vaiheessa kilpaillaan neljässä kuuden joukkueen vahvuisessa alkulohkossa. Jatkolohkot käynnistyvät 4. lokakuuta.

Kaikki neljä puolivälieräottelua pelataan 11. lokakuuta, välierät 12. ja 13. lokakuuta.

Lentopallon naisten MM-kisat 2022 huipentuvat loppuotteluun ja pronssiotteluun 15. lokakuuta Alankomaiden Apeldoornissa.

Aiemmin syyskuussa päättyneissä miesten MM-kisoissa kultaa saavutti Italia, hopeaa Puola ja pronssia Brasilia.

Lentopallon naisten MM-kisat 27.9.2022

Turkki – Etelä-Korea 3-0
Kiina-Kolumbia 3-0
Dominikaaninen tasavalta – Kroatia 3-0
Italia-Belgia 3-1
Kamerun-Kenia 0-3
Puola-Thaimaa 3-0

Tulokset ja koko otteluohjelma

Alkulohkot

A: Alankomaat, Italia, Belgia, Puerto Rico, Kamerun, Kenia

B: Puola, Turkki, Dominikaaninen tasavalta, Etelä-Korea, Thaimaa, Kroatia

C: USA, Serbia, Saksa, Bulgaria, Kanada, Kazakstan

D: Brasilia, Kiina, Japani, Kolumbia, Argentiina, Tshekki

Hallitsevat mitalistit: 1. Serbia 2. Italia 3. Kiina