Raision Loimulla lentopalloliigassa sähköinen avaus – ”Voittavan näköinen porukka”

Kuva: Hannu Tuominen

Lentopallon miesten Mestaruusliigan paikalliskamppailussa Raision Loimu löi turkulaisen TUTO Volleyn erin 3-1.

Keskiviikkona Turun Kupittaalla käydyssä ottelussa erävoitot jaettiin ennen pitkää erätaukoa (25-20, 21-25), ja tauon jälkeen Loimu vei ratkaisevasti kaksi erää (25-13, 25-23).

Molemmilla joukkueilla on valmennusjohto vaihtunut sitten viime kauden. Loimulla puikoissa on Mika Rantanen, ja TUTOn luotsina toimii aiemmin Lentopalloseura Ettassa hienoa työtä tehnyt Olli Kuoksa.

Rantanen on saanut loimulaisryhmän ilmeisen pirteään pelifiilikseen. Loimun tekemisestä huokuu juuri sellainen sähköisyys ja menestysnälkä, jollaista sopii lentopallon pääsarjalaiselta odottaa.

– Yleisilme oli positiivinen. Meillä oli voittavan joukkueen näköinen porukka kentällä, Rantanen näki.

– Aika hyvin pystyimme pelaamaan taktiikan mukaan. Vielä ei voi olla kuitenkaan tyytyväinen. Joka viikko täytyy parantaa, valmentaja huomautti.

Keskiviikkona Loimun peli luisti varsin mallikkaasti, vaikka ryhmästä puuttuu vielä pari ulkomaalaisvahvistusta. Yleispelaaja Sebastian Pozo Hernandez oli tehokkain lukemallaan +8. Hakkuriksi hankittu maajoukkuemies Joonas Jokela teki eniten pisteitä (19), mutta henkilökohtaiset virheet rokottivat kokonaistehokkuutta. Keskitorjuja Joaquin Layusin esiintyminen jätti vielä toivomisen varaa, mutta pelimiehestä näyttää olevan kyse.

TUTOlla on erinomainen passari-hakkurihankinta: Akseli Lankinen ja Matias Tihumäki. Keskiviikkona Tihumäki ei onnistunut, ja hänet korvasi William Groffier. Turkulaisjoukkueen selkeimmäksi onnistujaksi erottui yleispelaaja Antti Karttunen. Hän nosti aloitussyötöt hyvin, teki 19 pistettä ja saavutti ottelun parhaan teholukeman +11.

Hyvistä hetkistä huolimatta Kuoksa tiedostaa, että työsarkaa riittää.

– Harmittaa. Olisi ollut kiva pelata voitosta, mutta saatiin, mitä ansaittiin. Hyökkäyspeli menee meillä välillä tukkoon. Tihumäki ei ole vielä tarpeeksi tehokas, joten tarvitaan erilaisia ratkaisuja. Paljon on hommaa, mutta kiva tästä on jatkaa. Ensi kerralla ei hävitä, vakuutteli Kuoksa.

Miesten lentopalloliiga käynnistyi sunnuntaina KyKy-Betsetin ja Akaa-Volleyn välisellä ottelulla, jonka Akaa voitti 3-0. Tiistaina kohtasivat viime kauden loppuottelijat VaLePa ja Savo Volley. VaLePa voitti loukkaantumiskurimukseen ajautuneen Savon 3-1.

Kausi jatkuu perjantaina, jolloin käydään ottelut Akaa-VaLePa ja Loimu – Vantaa Ducks.

Perjantaina pääsee myös naisten Mestaruusliiga käyntiin. Avausotteluna nähdään LP Viesti – Puijo Wolley.