Lentopalloilija Akseli Lankinen palaa Suomen kentille

Akseli Lankinen palaa Suomeen. Kuva: Akaa-Volley

Lentopalloilija Akseli Lankinen siirtyy ensi kaudeksi turkulaiseen TUTO Volleyhin.

TUTO kertoi hankinnastaan lehdistötilaisuudessa tiistaina. Kiinnitys on korkealaatuinen, sillä passari Lankinen kuuluu Suomen maajoukkueeseen ja pelaa ammatikseen Belgian liigassa.

Lankisen edustama Decospan Volley Menen taistelee Belgiassa jopa mestaruudesta. Suomalaispassari saa joukkueessa paljon vastuuta ja on avauskokoonpanon mies käynnissä olevassa ylemmässä loppusarjassa.

Lentopalloilijana Lankinen, 24, tunnetaan paitsi passipelistään myös poikkeuksellisen vaarallisesta aloitussyötöstään. Syksyllä 2019 hän teki Suomen A-maajoukkueessa arvokisadebyyttiinsä. Suomi eteni EM-kisoissa pudotuspeleihin, ja Lankinen pääsi hetkittäin tuuraamaan ykköspassari Eemi Tervaporttia.

Lentopallon Mestaruusliigaa Lankinen, Perttulan Tähden kasvatti, on pelannut Akaa-Volleyssa, Vantaa Ducksissa ja LEKA Volleyssa.

– TUTO saa minusta passarin, joka pystyy passaamaan nelospaikalle, keskelle, kuutospaikalle sekä välttävästi myös taaksepäin, Lankinen veistelee TUTOn verkkosivuilla.

Lisäksi TUTO on tehnyt uudet sopimukset Tatu Vuorenmaan ja Oleksii Bulgynin kanssa. Uutena kasvona ryhmään tulee nuori yleispelaaja Joonas Kontio.

Ensi kaudella TUTO Volleyn päävalmentajana toimii Olli Kuoksa.

Team Lakkapää: Päävalmentaja vaihtuu Rovaniemelläkin. Uusi käskijä on Guntis Atars, joka muistetaan Suomen kentiltä pelaajana. Valmentajana hänellä on kokemusta Latvian liigasta ja Latvian maajoukkueen kakkosvalmentajan tehtävästä.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Tanskan naisten maajoukkueen kapteeni Helena Elbäk siirtyy LiigaPlokista Hämeenlinnaan. Kuluvan kauden alussa Elbäk kuului LiigaPlokin kantaviin voimiin, mutta hänen kautensa katkesi ennenaikaisesti loukkaantumiseen.

Pelikokemusta Elbäkillä on niin kotimaansa liigasta kuin Pohjois-Amerikan yliopistolentopallosta. Hän pelasi American Universityn joukkueessa Washington DC:ssä. Tanskalainen viihtyy yleispelaajan ja hakkurin rooleissa.

Keskitorjuja Michaela Madsen jatkaa Kerhossa. Loukkaantumisen takia kausi jäi lyhyeksi, mutta ensi sesongilla hän tulee taas.

– Polvi on ollut lääkärin sanoin parempi kuin olisi voinut ikinä toivoa. Maltti on isoin väline tässä vaiheessa. Sellainen olo (loukkaantumisen jälkeen) ei ollut lähelläkään, että olisin valmis luopumaan tästä ammatista, sanoo Madsen.

Lentopallokerho, hallitseva SM-pronssimitalisti, lupailee lisää pelaajauutisia vielä tällä viikolla.