Lentopallovalmentaja Olli Kuoksa siirtyy TUTO Volleyn luotsiksi

Kuva: Erkki Kuoksa

Lentopallovalmentaja Olli Kuoksa siirtyy turkulaisen TUTO Volleyn luotsiksi.

Kuoksa teki vuosien ajan vakuuttavaa työtä oululaisen Lentopalloseura Ettan valmentajana. Aikakauden huipensi sensaatiomainen hopeamitali keväällä 2019.

Kuoksa oli vahvoilla Suomen maajoukkueen valmentajaksi hopeakauden jälkeen. Päävalmentajaksi valittiin britti Joel Banks, joka hoitaa tointa edelleen.

Kaudella 2021-2022 Etta koki monia vaikeuksia, mutta säilytti pelillisesti liigapaikkansa. Taloudellisten ongelmien vuoksi Etta hakee kuitenkin vauhtia 1-sarjasta.

Vuosi sitten Mestaruusliigaan noussut TUTO Volley alkaa valmistautua toiseen pääsarjakauteensa Kuoksan johdolla.

– Organisaatio on raikas, asiat seuran taustalla on hoidettu myös hyvin. Minua kiehtoo myös seuran potentiaali tehdä jotain isoa Turussa ja alueen lentopallossa, Kuoksa sanoo TUTOn verkkosivuilla.

– TUTO Volley saa päävalmentajakseen ammattilaisen, joka on rehellinen ja kokonaisvaltainen valmentaja, joka ei anna koskaan periksi, uusi luotsi kuvailee.

Yleispelaaja Tuomas Siirilä jatkaa TUTOn joukkueessa. Uusi hankinta on libero Ville Sihvonen, joka siirtyy Kokkolan Tiikereistä.

Raision Loimu: Erittäin positiivisesti esiintyneen Loimun kausi on tuskin ehtinyt loppua, kun Kerttulan suunnalla jo hihat heiluvat. Päävalmentajana jatkaa Aitor Barreros. Pelaajistossa jatkosopimuksia on jo peräti seitsemän: Loimun värejä kantavat jatkossakin Aatu Kulmala, Tomi Saarinen, Eetu Mäki, Aatu Vihola, Väinö Rahko, Sebastian Pozo Hernandez ja Eetu Kulmala.

– Hienoa, että saatiin sama ja oma runko pysymään koossa. Ollaan kuitenkin vielä nuoria äijiä jokainen, joten joka vuosi mennään eteenpäin. Ja se on tärkeää, että saadaan treenata vuodesta toiseen samalla rungolla. Toki lisää pelaajia tarvitaan vielä, joten jäädään mielenkiinnolla odottamaan lisänimiä ja hankintoja, kommentoi Loimu-kapteeni Rahko.

Kokkolan Tiikerit: Erinomaisesti pelaajana kehittynyt Joska Försti, 19, jatkaa Tiikerien passarina.

LiigaPloki: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa ulkomaalaispelaajat usein menevät ja tulevat, mutta Pihtiputaalle saadaan paljon kaivattua jatkuvuutta. Kauden parhaisiin liigapelaajiin kuulunut Anna Jefremenko sekä passari Lena Napalkova pysyvät LiigaPlokin vahvuudessa.

Tanskalainen Kim Buchwald toimii ensi kaudella LiigaPlokin valmentajana.

Puijo Wolley: Yleispelaajat Hilkka Hujanen ja Emilia Kääntä sekä keskitorjuja Eveliina Smolander jatkavat kuopiolaisjoukkueessa.

Puijon valmennuksessa mennään ensi kaudella kahden kärjen taktiikalla. Pekka Seppänen ja Timo Leikas jakavat valmennusvastuun, ja sopimus kattaa tulevan liigakauden.

– Täydennämme toinen toisiamme Pekan ollessa rauhallisempi osapuoli ja minä kuin ajokoira, Leikas kuvailee.