Hämmästyttävä näytelmä sinetöi loppuottelijat lentopallon Mestarien liigassa 2022

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestarien liigan 2022 loppuottelijat ovat ZAKSA Kedzierzyn Kozle, Trentino, VakifBank Istanbul ja Conegliano.

Puolalainen ZAKSA ja italialainen Trentino ottavat yhteen Mestarien liigan miesten loppuottelussa. Turkkilainen VakifBank ja italialainen Conegliano ovat puolestaan naisten Mestarien liigan finalistit.

Loppuottelut pelataan yksiosaisina ”superfinaaleina” 22. toukokuuta Ljubljanassa.

ZAKSA Kedzierzyn Kozle oli välierien vakuuttavin joukkue. Se voitti ensimmäisessä osaottelussa Jastrzebski Wegielin 3-0 ja varmisti loppuottelupaikan voitettuaan kotonaan kaksi ensimmäistä erää. Torstainen ottelu päättyi ZAKSAlle 3-2.

Huippuluokkainen puolalaisjoukkue ZAKSA on Mestarien liigan hallitseva voittaja.

Jastrzebskin suomalainen kakkospassari Eemi Tervaportti pääsi torstaina avauskokoonpanoon kahdessa viimeisessä erässä.

Muissa pelatuissa välierissä nähtiin hämmästyttävää draamaa. Trentino ja toinen italialaisjoukkue Perugia tarvitsivat täydet kymmenen erää ja vielä kultaisen erän ennen kuin Trentino pääsi juhlimaan finaalipaikkaa.

Trentinon Alessandro Michieletto, yksi maailman parhaista nuorista lentopalloilijoista, esiintyi loistavasti.

– Tämä on uskomatonta. Emme olisi voineet haaveillakaan tästä kauden alussa, mutta kyllä me tämän ansaitsemme. Olen ylpeä joukkueesta, yleisöstä ja koko yhteisöstämme. Uskomme itseemme, Michieletto kommentoi.

Molemmat joukkueet voittivat vierasottelunsa erin 3-2. Torstaina Trentino oli väkevämpi kultaisessa erässä pistein 17-15.

VakifBank avasi naisten välierät voittamalla Fenerbahcen 3-1. Fenerbahce voitti yllättäen toisen osaottelun kotonaan 3-0, joten edessä oli kultainen erä. Sen VakifBank vei hyväkseen pistein 15-11.

Conegliano pääsi loppuotteluun pelaamatta välieriä, koska sen vastustajaksi kaavailtu venäläisjoukkue suljettiin Euroopan kentiltä. Puolivälierissä Conegliano pudotti Monzan.