Venäjä suljettiin lentopallon MM-kisoista – tilalle Ukraina

Kuva: CEV.eu

Ukraina saa paikan lentopallon miesten MM-kisoihin 2022.

Lentopallon MM-kisat oli määrä pelata Venäjällä, mutta Ukrainaan kohdistuneen hyökkäyssodan vuoksi Venäjä suljettiin kansainvälisestä lentopalloilusta ja maalta vietiin oikeus järjestää MM-turnaus.

Kansainvälinen lentopalloliitto FIVB tiedottaa, että MM-kisoissa Venäjän tilalla pelaa Ukraina. Ukraina oli maailmanlistalla korkeimmalle rankattu joukkue, jolla ei ollut kisapaikkaa.

Ukrainan lentopalloliiton puheenjohtaja Mihailo Melnik on ylpeä kisalipusta.

– MM-kisoihin pääseminen on ollut unelmani. Tämä kertoo siitä, että olemme tehneet paljon töitä, ja tämä on meidän kaikkien voitto. Kisoihin pääseminen ei ole humanitaarista apua, vaan olemme ansainneet sen itse rankingimme perusteella, Melnik alleviivaa.

Ukrainan lentopallomaajoukkuetta valmentaa Ugis Krastins, joka on vaikuttanut Suomessakin pelaajana ja valmentajana. Hänen poikansa Elviss Krastins on edustanut Suomen maajoukkuetta.

Melnik kertoo Ukrainan lentopalloliiton verkkosivuilla, että joukkue aloittaa leireilyn toukokuun alussa ja pelaa harjoitusotteluita Viroa ja Suomea vastaan. Touko- ja kesäkuussa Ukrainan on määrä osallistua Euroopan kultaiseen liigaan.

FIVB vahvistaa, että lentopallon MM-kisojen 2022 järjestäjämaat ovat Puola ja Slovenia. Lisää järjestäjämaita voi vielä tulla.

MM-karsintoja ei poikkeuksellisesti pelattu. Kisapaikat määräytyivät FIVB:n maailmanlistan mukaisesti. Suomen sijoitus ei riittänyt kisoihin. Suomen miehet pelasivat MM-lopputurnauksissa 2014 ja 2018.

Lentopallon miesten MM-kisat 2022, alkulohkot

Turnauksen ajankohta 26.8.-11.9.2022

Lohko A: Ukraina, Serbia, Tunisia, Puerto Rico

Lohko B: Brasilia, Japani, Kuuba, Qatar

Lohko C: Puola, USA, Meksiko, Bulgaria

Lohko D: Ranska, Slovenia, Saksa, Kamerun

Lohko E: Italia, Kanada, Turkki, Kiina

Lohko F: Argentiina, Iran, Alankomaat, Egypti