Avainpelaajan loukkaantuminen vain osa Pölkky Kuusamon ongelmien kasautumista

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa tarvitaan ainakin kuusi loppuottelua.

Runkosarjaykkönen Pölkky Kuusamo voitti tiistaina kotonaan 3-2 ja sai sarjan katkolle keskiviikoksi. LP Kangasala kuitenkin jatkoi tiistaina alkanutta raivoisaa taistelua ja kairasi ansaitun 3-1-voiton.

Voitot sarjassa ovat nyt 3-2, ja mestaruus on jälleen perjantaina katkolla kamppailussa, joka käydään Kangasalla.

Pölkyn loistava passari Jalissa Trotter oli keskiviikkona kokoonpanossa, mutta hän ei pelannut jalkavaivan takia. Valmentaja Sotiris Gkotsisilla ei ollut tarkkaa ennustetta avainpelaajan mahdollisesta paluusta.

– Jalissan tilannetta katsotaan päivä kerrallaan, mutta tilanne on nyt tämä, Gkotsis tyytyi sanomaan.

Venla Huurne hoiteli hyökkäyspelin johtamisen Trotterin paikalla. Yhteyden toimiminen hyökkääjiin oli välillä hakusessa, mutta ottelun kokonaisuudessa tosiasia oli se, että Pölkky oli hyökkäyksessä täysin Adeja Lambertin varassa.

Kolme ensimmäistä finaalia erinomaisesti pelannut hakkuri Julie Lengweiler on vajonnut varjojen maille. Joukkueen torjuntapeli on tehotonta. Kun vielä Carlyle Nusbaum on alisuorittanut karkeasti, Kuusamolla riittää pohdittavaa.

LP Kangasalan leirissä ilmeet ovat luonnollisesti aurinkoisemmat, eikä väsymisen merkkejä löydy hakemallakaan. Yleispelaaja Emmi Riikilän palattua avauskokoonpanoon kuusikko on hyvin paketissa. Keskiviikkonakin aloitussyötöt nousivat hyvin, ja passari Emmi Jalonen löysi hyökkäysratkaisijoita laajalla rintamalla.

– Olimme yhtenäinen joukkue tänään, se oli ykkösjuttu. Maistuu makealta, kun pääsee vielä (loukkaantumisen jälkeen) tappelemaan, Riikilä totesi.

Lentopallon loppuottelusarjaan on mahtunut jo tukku mielenkiintoisia käänteitä, mutta perusasetelma pysyy: jos Pölkky pystyy pelaamaan tasollaan, se vie Suomen mestaruuden. Nyt ongelmien kasautuessa ja Kangasalan taistellessa tinkimättömästi pytyn matka voi vielä kääntyä Pirkanmaalle päin.

Korkeajännitystä riittää myös lentopallon miesten Mestaruusliigan loppuotteluissa, joissa VaLePa johtaa Savo Volleyta vastaan voitoin 3-2. SM-kulta on katkolla torstaina Sastamalassa.