Lentopallon ystävien märkä uni toteutuu – täydet seitsemän loppuottelua

Kuva: Hannu Moilanen

Lentopallon miesten Mestaruusliigan kuninkuus ratkeaa täydessä seitsemässä loppuottelussa.

Torstaina Savo Volley voitti VaLePan vieraskentällä erin 3-2 ja tasoitti ottelusarjan lukemiin 3-3.

Seitsemäs ja ratkaiseva loppuottelu käydään Kuopiossa lauantaina.

Loppuottelusarjasta ennakoitiin kihelmöivää, ja sellainen saatiinkin. Savo Volley pelasi kotiotteluissaan – etenkin Kuopio-hallissa – sellaisella hurmiolla, että joukkueen oli ilmeisen vaikea saada samanlaista kipinää torstaina Sastamalassa.

Kahden valjun erän jälkeen (20-25, 16-25) Savo ryhdistäytyi kuitenkin ilmiömäisesti, vei seuraavat erät (25-20, 25-22) ja eteni ”nitroerässäkin” voittoon pistein 15-13.

– Kahden tasaisen joukkueen välillä voi tapahtua kaikenlaista, huomautti Savon valmentaja Timo Tolvanen.

– Pitkällä erätauolla mietittiin juttuja ja päätettiin laittaa all in. Jokainen nosti tasoaan selkeästi, luotsi näki.

Joukkueiden pisteykköset olivat Savon Andrus Raadik (23) ja VaLePalle peräti 31 pinnaa tehtaillut Sakari Mäkinen. Mäkinen on parin heikomman esityksen jälkeen innostunut huikeaan vireeseen.

– Melko sanattomaksi vetää. Kaksi ensimmäistä erää pelattiin vahvasti, mutta pitkän erätauon jälkeen Savo nousi. Heidän vahvuutensa on rosterin laajuus. Pallot vähän myös pomppivat heille. Mutta tästä lähdetään seitsemänteen peliin taistelemaan, Mäkinen ilmoitti.

Kahdessa avauserässä Savon hakkurina kokeilivat Lelu Ojansivu ja Veikka Lindqvist. Kun tulosta ei kuulunut, toisen tauon jälkeen paikan otti paremmin yleispelaajana tunnettu Michael Michelau. Hän täytti ruutunsa mallikkaasti.

VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko luotti kokoonpanoonsa laskeneesta trendistä huolimatta eikä tehnyt kuin pari nopeaa syöttäjän vaihtoa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa loppuottelut ovat myös kesken. Pölkky Kuusamo johtaa LP Kangasalaa vastaan voitoin 3-2.

Hämeenlinnan Lentopallokerho otti SM-pronssit 2022.

Lentopallon 1-sarjan mestari Rantaperkiön Isku saa oikeuden anoa paikkaa naisten Mestaruusliigaan kaadettuaan karsinnoissa Helsinki Volleyn voitoin 3-1. Helsinki on putoamassa takaisin 1-sarjaan yhden pääsarjakauden jälkeen.