Lentopalloilija Tommi Siirilä siirtyy Suomen kentille

Lentopallon maajoukkuepelaaja Tommi Siirilä siirtyy KyKy-Betsetiin.

Kyyjärveltä kotoisin oleva KyKy-Betset nousi lentopallon Mestaruusliigaan ensi kaudeksi. Keskitorjuja Siirilästä se saa erittäin kovan vahvistuksen joukkueeseensa.

Siirilä on lukeutunut Suomen parhaisiin keskitorjujiin Janne Heikkisen, Matti Oivasen ja Konstantin Shumovin kaltaisten pelaajien valtakauden jälkeen. Hän kuuluu myös tämänhetkiseen maajoukkueeseen, joka käy parhaillaan EM-karsintoja.

Alajärveläissyntyinen Siirilä on pelannut ammattilaisena Italiassa, Ranskassa, Sloveniassa ja Saksassa. Vuonna 2017 Siirilä liittyi Italian kivikovan liigan Perugiaan. Tuolloin seurasiirto oli yksi merkittävimmistä suomalaisessa urheilussa.

Siirilä kertoo lähtevänsä Kyyjärvelle ”hyvillä fiiliksillä”.

– Kova juttu, että pääsee pelaamaan liigalentopalloa kotiseudulle. Kyyjärvellä on jo pitkät perinteet lentopallossa, ja hienoa olla mukana antamassa oma panos ekalle mestaruusliigakaudelle, Siirilä kertoo KyKy-Betsetin omissa medioissa.

Kyvyn laadukas vahvistus ensi kaudelle on myös hakkuri Oskari Keskinen, joka on ansainnut kannuksia Kokkolan Tiikereissä.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa kuopiolainen Puijo Wolley on hankkinut yhdysvaltalaisen keskitorjujan Sarah Schmidin. Verkon keskustaan oli tilausta, koska avainpelaaja Eveliina Smolander päätti siirtyä Belgian liigaan.

Yliopistouransa jälkeen Schmid, 28, on pelannut ammattilaisena Ranskassa, Sveitsissä ja Ruotsissa.

Liikehdintää Lapissa

Rovaniemen lentopalloilussa tapahtuu. Naisten liigasta tutun Woman Volleyn nimi katoaa kartalta. WoVo yhdistyy toisen paikallisen seuran, Napapiirin Pallokettujen, kanssa – uusi seura saa nimekseen Arctic Volley.

Uusi seura myöntää, että lappilaisen lentopalloilun ongelmat ovat osasyy fuusiolle.

– Meidän ansiostamme Rovaniemen lentopallokenttä loistaa taas tuhansien revontulten voimalla, seura kuitenkin uhoaa tekeillä olevilla verkkosivuillaan.

Miesten Mestaruusliigassa Perungan Pojat oli pitkään epävarma jatkamismahdollisuuksistaan pääsarjassa, mutta nyt tilanne näyttää valoisalta. Seuran järjestämä tukikampanja onnistui niin hyvin, että lähteminen liigaan mahdollistuu.

– Saimme tarvittavan määrän budjettia kasaan kauden aloittamiseksi rimaa hipoen, PerPo sometti.