Kaikki jatkajat selvillä lentopallon MM-kisoissa

Kuva: FIVB

Lentopallon naisten MM-kisoissa ovat 16 parasta maata selvillä.

Alkulohkot saatiin pelattua loppuun sunnuntaina. Puolassa ja Alankomaissa käytävän turnauksen 24 joukkueesta kahdeksan pakkasivat kassinsa: Kenia, Kamerun, Etelä-Korea, Kroatia, Bulgaria, Kazakstan, Tshekki ja Kolumbia.

Vahvin alkulohkoissa oli Italia, joka voitti kaikki viisi otteluaan ja kokosi täydet 15 sarjapistettä. Viiteen voittoon pääsi myös hallitseva maailmanmestari Serbia (14 pistettä).

Kansainvälisen lentopalloliiton FIVB:n viidestä maantieteellisestä pääalueesta Afrikka oli ainoa, joka ei saanut joukkuetta 16 parhaan joukkoon.

Etelä-Amerikan joukkueista jatkaa kaksi (Brasilia, Argentiina) ja Aasian maista kolme (Thaimaa, Kiina, Japani). NORCECA eli Pohjois- ja Keski-Amerikan sekä Karibian alue sai neljä jatkajaa (Puerto Rico, Dominikaaninen tasavalta, USA, Kanada). Laajin edustus tuli Euroopalle: eurooppalaisjatkajat ovat Italia, Belgia, Alankomaat, Turkki, Puola, Serbia ja Saksa.

Alkulohkojen pistepörssin voitti Belgian Britt Herbots, joka viimeisteli kaikkiaan 123 pinnaa. Varsinainen voimannäyte oli Alankomaat-ottelu, jossa Herbots tykitti kokonaista 41 pistettä. Belgia nautiskeli 3-1-voiton naapurimaastaan.

– Puhuimme kopissa jo etukäteen, että Alankomaiden kohtaaminen MM-kisoissa on ainutlaatuinen kokemus. Pelkästään pelaaminen MM-turnauksessa on huimaa, ja voittaminen uskomatonta. Pelasimme täysillä ja olimme lopussa vähän onnekkaitakin, Herbots kertasi.

Alkulohkoissa torjuntapörssin vei nimiinsä myös belgialainen, Marlies Janssens, joka kirjautti 23 blokkipinnaa. Ässätilastoa hallitsi 13 läpisyöttöä paukuttanut Andrea Drews, Yhdysvallat.

Seuraavaksi siirrytään kahteen kahdeksan joukkueen vahvuiseen jatkolohkoon. Niiden päätteeksi molemmista lohkoista neljä parasta jatkavat puolivälieriin.

Kaikki neljä puolivälieräottelua pelataan 11. lokakuuta, välierät 12. ja 13. lokakuuta.

Lentopallon naisten MM-kisat 2022 huipentuvat loppuotteluun ja pronssiotteluun 15. lokakuuta Alankomaiden Apeldoornissa.

Aiemmin syyskuussa päättyneissä miesten MM-kisoissa kultaa saavutti Italia, hopeaa Puola ja pronssia Brasilia.

Tulokset ja koko otteluohjelma

Lentopallon naisten MM-kisat 2022

Jatkolohkot

E: Italia, Kiina, Belgia, Japani, Brasilia, Alankomaat, Puerto Rico, Argentiina

F: Serbia, USA, Turkki, Thaimaa, Dominikaaninen tasavalta, Puola, Kanada, Saksa

Alkulohkot

A: Alankomaat, Italia, Belgia, Puerto Rico, Kamerun, Kenia

B: Puola, Turkki, Dominikaaninen tasavalta, Etelä-Korea, Thaimaa, Kroatia

C: USA, Serbia, Saksa, Bulgaria, Kanada, Kazakstan

D: Brasilia, Kiina, Japani, Kolumbia, Argentiina, Tshekki

Hallitsevat mitalistit: 1. Serbia 2. Italia 3. Kiina