Suomen mestareilta viikonloppu täysin vihkoon

Kuva: CEV.eu

Lentopallon hallitseva Suomen mestari Pölkky Kuusamo veti vesiperän viikonvaihteen otteluista naisten Mestaruusliigassa.

Perjantaina Pölkky hävisi vieraissa Hämeenlinnan Lentopallokerholle erin 0-3 jäätyään jokaisessa erässä alle 17 pisteen ja kahdessa erässä alle 12 pisteen.

Alisuorittaminen jatkui lauantaina Orivedellä. Kotijoukkue OrPo otti 3-0-voiton. Nyt kuusamolaisjoukkue pääsi sentään kahdessa erässä 21 pisteen yli.

Koko kausi Pölkyltä ei ole silti mennyt myttyyn, sillä avauskierroksella joukkue löi viime kevään loppuotteluvastustajansa LP Kangasalan 3-0. Kuusamossa koko avauskuusikko on mennyt uusiksi sitten viime kauden, joten joukkueen hitsautuminen ottaa ymmärrettävästi aikaa.

Sotiris Gkotsis, joka toimi Pölkyn päävalmentajana mestaruuskaudellakin, myöntää ongelmat.

– Olemme huonossa tilanteessa nyt. Meidän on kuitenkin pysyttävä yhtenäisinä ja tehtävä töitä. Ratkaisut tähän tilanteeseen täytyy löytää. Luotan pelaajiini ja olen tyytyväinen tapaan, jolla he tekevät töitä, vakuutteli Gkotsis.

Andrea Carasin valmentaman OrPon leirissä ilmeet ovat huomattavasti aurinkoisemmat. Vahvasti uusiutunut ryhmä on avannut kauden pirteästi ja voittanut molemmat kamppailunsa.

Lauantaina OrPon hakkuri Darja Butkevitsh hyökkäsi erinomaisesti ja teki 20 pistettä. Hän sai tervetullutta tukea hyvin vastaanottaneelta Ada Aroselta. Taija Kaukoranta jakeli passit.

Molemmat ottelunsa on voittanut myös Puijo Wolley, joka kukisti lauantaina LP-Vampulan 3-0. Kangasala puolestaan voitti Aleksi Mutkan valmennukseen siirtyneen Nurmon Jymyn kotonaan 3-0.

Salossa paikallinen LP Viesti ja LiigaPloki esittivät viisieräisen, jonka päätteeksi Viesti oli erin 3-2 parempi. Joukkueiden pisteykköset olivat Viestin Dagmar Boom (26) sekä LiigaPlokin Anna Jefremenko ja Kristin Lux (15).

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Kokkolan Tiikerit avasi voittotilinsä kaatamalla vieraskentällä Vantaa Ducksin 3-0. Hakkuri Daniel Thiessen oli voittajien tehomies tehtyään 13 pistettä ja saavutettuaan teholukeman +11.

Ducks on hävinnyt kauden kaikki kolme kamppailuaan. Ainoa ilonaihe lauantaina oli Alek Rastamon paluu kokoonpanoon.

Suomen mestari VaLePa pelasi ilman äskettäin loukkaantunutta Urpo Sivulaa, mutta kotikentällä tuli 3-1-voitto Hurrikaani-Loimaasta. Sakari Mäkinen tuurasi Sivulaa hakkurina onnistuneesti.

Tällä kertaa epäonnea oli Hurrikaanilla, jonka yleispelaaja Aleksi Muukkonen joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi. Yleispelaajaosastolla loimaalaisjoukkueella on haasteita ennestäänkin, sillä kauden alla Luka Marttila siirtyi Italian liigaan.

Karelian Hurmos nappasi kauden toisen 3-2-voittonsa, kun TUTO Volley kaatui Turussa.

Lentopalloliiga jatkuu sunnuntaina kahdella miesten ottelulla.

Lentopallon Mestaruusliiga 8.10.2022

Ducks-Tiikerit 0-3
VaLePa-Hurrikaani 3-1
TUTO-Hurmos 2-3

Kangasala-Jymy 3-0
Viesti-LiigaPloki 3-2
OrPo-Pölkky 3-0
Puijo-Vampula 3-0