Kaikki puolivälierät selvillä lentopallon MM-kisoissa

Kuva: FIVB

Yli kaksi viikkoa kestäneiden lohko-otteluiden jälkeen maailman kahdeksan parasta ovat selvillä lentopallon naisten MM-kisoissa 2022.

Jatkolohkot saatiin pelattua loppuun sunnuntaina. Puolassa ja Alankomaissa käytävästä turnauksesta putosivat Belgia, Alankomaat, Puerto Rico, Argentiina, Kanada, Dominikaaninen tasavalta, Thaimaa ja Saksa.

Alkulohkojen jälkeen kisojen 24 joukkueesta kahdeksan oli joutunut pakkaamaan kassinsa: Kenia, Kamerun, Etelä-Korea, Kroatia, Bulgaria, Kazakstan, Tshekki ja Kolumbia.

Kansainvälisen lentopalloliiton FIVB:n viidestä maantieteellisestä pääalueesta Afrikka oli ainoa, joka ei saanut joukkuetta 16 parhaan joukkoon. Kahdeksan parhaan joukkoon meni neljä joukkuetta Euroopasta, kaksi Aasiasta, yksi Etelä-Amerikasta ja yksi NORCECA-alueelta (Pohjois- ja Keski-Amerikka sekä Karibia).

Puolivälieräottelut ovat Italia-Kiina, Yhdysvallat-Turkki, Brasilia-Japani ja Serbia-Puola. Yhden välipäivän jälkeen kaikki puolivälierät kamppaillaan tiistaina. Pelipaikat ovat Alankomaiden Apeldoorn ja Puolan Gliwice.

Lohkojen jälkeen joukkueilla on jo yhdeksän ottelua pelattuna. Ainoa tappioton joukkue on hallitseva maailmanmestari Serbia, jolla ei ole erätappioitakaan kuin kaksi.

Kahdeksaan voittoon lohkokamppailuissa ylsivät USA ja Italia.

Belgian Britt Herbots johtaa MM-kisojen pistepörssiä 222 pisteen saldolla. Kisoja jatkavista pelaajista ykkönen on Puolan yli kaksimetrinen hakkuri Magdalena Stysiak tasan 200 pinnan saaliillaan.

Torjuntapörssin kärjessä on Brasilian Ana Carolina Da Silva (44 torjuntapistettä) ja ässätilaston ykkösenä USA:n hakkuri Andrea Drews (15 läpisyöttöä).

Välieräottelut saavat vuoronsa 12. ja 13. lokakuuta.

Lentopallon naisten MM-kisat 2022 huipentuvat loppuotteluun ja pronssiotteluun 15. lokakuuta Alankomaiden Apeldoornissa.

Aiemmin syyskuussa päättyneissä miesten MM-kisoissa kultaa saavutti Italia, hopeaa Puola ja pronssia Brasilia.

Tulokset ja koko otteluohjelma

Lentopallon naisten MM-kisat 2022

Puolivälierät 11.10.

Italia-Kiina
Yhdysvallat-Turkki
Brasilia-Japani
Serbia-Puola

Jatkolohkot

E: Italia, Kiina, Belgia, Japani, Brasilia, Alankomaat, Puerto Rico, Argentiina

F: Serbia, USA, Turkki, Thaimaa, Dominikaaninen tasavalta, Puola, Kanada, Saksa

Alkulohkot

A: Alankomaat, Italia, Belgia, Puerto Rico, Kamerun, Kenia

B: Puola, Turkki, Dominikaaninen tasavalta, Etelä-Korea, Thaimaa, Kroatia

C: USA, Serbia, Saksa, Bulgaria, Kanada, Kazakstan

D: Brasilia, Kiina, Japani, Kolumbia, Argentiina, Tshekki

Hallitsevat mitalistit: 1. Serbia 2. Italia 3. Kiina