Tähtipelaaja loukkaantui lentopallon Mestaruusliigassa

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Puijo Wolleyta edustava Johelins Belisario loukkaantui sunnuntaisessa ottelussa.

Puijo pelasi kotonaan LP Kangasalaa vastaan liigan kärkiottelussa. Toisessa erässä Belisario loukkasi jalkansa torjuntatilanteessa. Hän sai välittömästi ensiapua kentällä, mutta pystyi siirtymään omin voimin pois pelialueelta.

Belisarion tilalle hakkurin paikalle tuli Minna Uusi-Illikainen.

Puijo Wolley osoitti upeaa taisteluhenkeä ja voitti ottelun erin 3-1. Kotijoukkue vei kaksi ensimmäistä erää (25-21, 25-22), mutta loukkaantumisen jälkeisessä erässä peli ei sujunut (11-25). Puijo palasi tasolleen neljännessä ja otti sen nimiinsä pistein 25-20.

Belisarion loukkaantuminen on Puijolle paha takaisku, sillä venezuelalainen on kuulunut avainpelaajiin joukkueen vahvalla alkukaudella. Ennen sunnuntain otteluita hän oli Mestaruusliigan pistepörssissä kolmantena.

Puijo johtaa naisten lentopalloliigaa voitettuaan seitsemästä ottelustaan kuusi.

Sunnuntaina Mestaruusliigassa pelattiin myös ottelut Nurmon Jymy – LiigaPloki ja LP Viesti – Arctic Volley sekä miesten kamppailu VaLePa – TUTO Volley.

Jymy oli vahva kotonaan ja löi LiigaPlokin 3-1. Nurmolaisjoukkueelle voitto oli toinen perättäinen, mutta LiigaPlokilla menee kehnommin: Pihtiputaan joukkue on hävinnyt viidestä viime kamppailustaan neljä.

Viesti saavutti kolmannen perättäisen voittonsa, kun Arctic kaatui Salossa 3-0. Yleispelaaja Arita Ternava teki salolaisille 13 pistettä ja kirjautti oivan teholukeman +9.

Miesten sarjassa VaLePa teki TUTOsta selvää suoraan kolmessa erässä, ja pisteykköseksi nousi yleispelaaja Sakari Mäkinen 16 merkinnällään. Raision Loimu johtaa miesten liigaa.

Lauantaisella kierroksella Arctic voitti vieraissa OrPon erin 3-1.

Miesten liigan lauantaikierroksella Savo Volley (joka kaatoi Vantaa Ducksin), Akaa-Volley (Karelian Hurmos) ja Hurrikaani-Loimaa (Loimu) hakivat vierasvoitot, kun taas Perungan Pojat väänsi 3-2-kotivoiton Kokkolan Tiikereistä.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona kolmella naisten pääsarjan ottelulla.