Lentopalloliiga tekee visiitin Sodankylään – ”Tukea ja arvostusta pienten paikkakuntien juniorityölle”

Kuva: PerPo

Sodankylä pääsee isännöimään lentopallon Mestaruusliigan ottelua lauantaina 21. tammikuuta.

Pistokeikan Sodankylään tekevät rovaniemeläinen liigajoukkue Perungan Pojat ja Hurrikaani-Loimaa. Ottelu kamppaillaan Sodankylän Liikuntahallissa.

– Seuramme edustaa Suomen korkeimmalla sarjatasolla yhdessä naisten mestaruusliigajoukkue Pölkky Kuusamon kanssa puolta Suomea, joten haluamme olla mukana viemässä huippulentopalloa myös usealle alueen paikkakunnalle Lapissa sekä Pohjois-Pohjanmaalla, PerPo kertoo tiedotteessaan.

– Syyskaudella veimme ottelun Pohjois-Pohjanmaalle Iihin, missä tapahtuma onnistui mainiosti ja yleisö tuli paikan päälle sankoin joukoin.

Myös Iin-ottelussa vastakkain olivat PerPo ja Hurrikaani.

Kevätkaudella maakuntaottelut saavat jatkoa – nyt Lapissa, Sodankylässä. Sodankylässä pelattava liigaottelu on harvinainen laatuaan. Ottelua ovat mahdollistamassa sodankyläläiset urheiluseurat Tähti-Volley sekä Sodankylän Pallo, jonka junioreita ja talkoolaisia on mukana tapahtuman järjestämisessä.

Molemmat seurat ovat merkittäviä nuorten liikuttajia Sodankylän kunnan alueella. Tähti-Volleyllä on Sodankylässä 170 jäsentä. Tähti-Volleyn junioripolun käynyt pelaaja on esimerkiksi Hurrikaani-Loimaan keskitorjuja Atro Berg. Mestaruusliigaa ovat viime kausina pelanneet PerPossakin esiintynyt yleispelaaja Jere Salmela sekä Woman Volleyssa ja OrPossa nähty passari Petra Salmela.

Perungan Poikien seuraajat muistavat maajoukkueessakin pelanneen libero Jarmo Kaaretkosken, joka oli voittamassa liigamestaruutta seuran paidassa vuonna 2007. Hän on myös sodankyläläislähtöinen lentopalloilija.

Perungan Poikien puheenjohtaja Niko-Matti Koskela on tempauksesta mielissään.

– Mahtavaa päästä Sodankylään pelaamaan. Sodankylästä on tullut monta pelaajaa liigaan asti. Toivotaan, että tämä jatkuu tulevaisuudessa. Mukavaa tehdä yhteistyötä paikallisten seurojen kanssa ja tarjota paikallisille junioriurheilijoille lentopalloa Suomen huipulta, Koskela kertoo.

Tähti-Volleyn puheenjohtaja Marika Lenkola pitää Mestaruusliigan vierailua mahtavana asiana.

– Yhteistyöllä liigajoukkue PerPo antaa tukensa ja arvostuksensa pienten paikkakuntien juniorityölle. Sieltä pienestä juniorista alkaa kasvu suureksi lentopalloilijaksi. On myös hienoa nähdä Tähti-Volleyn kasvatin Atro Bergin otteita Hurrikaanissa, ennakoi Lenkola.

Juhlatunnelmaa lisää se, että Sodankylä tulee tänä vuonna 130 vuoden ikään.