LP Viestin luottopelaajalta kausi ohi, Savo Volley löysi uuden passarin, Jymyltä jymytulos

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa LP Viesti joutuu tulemaan loppukauden toimeen ilman yleispelaaja Dagmar Boomia.

Boom loukkaantui torstaina Viestin vierasottelussa Nurmon Jymyä vastaan. Polvivamma on niin paha, ettei alankomaalaisurheilija pysty jatkamaan kauttaan.

Viesti vahvisti tarkkailevansa pelaajamarkkinoita, ja tarve olisi yhdelle tai kahdelle pelaajalle.

Ikävästä tilanteesta huolimatta Viesti voitti Nurmossa erin 3-1 ja avasi vuoden 2023 voittotilinsä. Alkukaudella Boom kuului liigan parhaisiin yleispelaajiin.

Jymy majailee liigan viimeisenä, mutta hinku vähintään kahdeksannelle sijalle on kova. Lauantaina nurmolaisryhmä ottikin melkoisen edistysaskeleen ja voitti hallitsevan SM-hopeajoukkueen LP Kangasalan vieraissa.

Kangasala johti jo erin 2-0, mutta Jymy taisteli loistavasti voittoon täydessä viidessä erässä.

Yleispelaaja Riikka Valkonen oli iskussa. Hän teki Jymylle 28 pistettä, joista peräti seitsemän tuli kamppailun ratkaisseessa ”nitroerässä”.

– Kaksi erää katseltiin, mutta pitkällä erätauolla tapahtui tärkeä herääminen. Voitto maistuu kyllä makealta, Valkonen kertoi.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Savo Volley löysi uudeksi passarikseen Kevin Rodriguezin. Rodriguez pääsi tositoimeen jo lauantaina, ja Savo voitti kotonaan Perungan Pojat 3-0.

Päävalmentaja Timo Tolvanen vaikuttaa tyytyväiseltä uuteen pelaajaan.

– Oli iso juttu, että saimme tärkeälle paikalle uuden pelaajan, ja peli lähti kulkemaan. Kevin löysi lyhyen harjoituksen jälkeen hyökkääjät mahtavasti. Hän tuo myös valtavasti positiivista energiaa kentälle, sanoi Tolvanen.

Rodriguez on kotoisin Puerto Ricosta. Hän on pelannut Puerto Ricon liigassa ja edustanut maataan beach volleyssa.

Savon passariosastolle kuuluu myös Ilja Ivanov. Puolalainen Maciej Madej esiintyi savolaisryhmässä kauden alkupuolella, mutta ei päässyt loukkaantumisen jälkeen riittävään vireeseen. Madej ei jatka Savossa.

Lauantaisella kierroksella miesten liigassa voittivat Kokkolan Tiikerit, Akaa-Volley, Hurrikaani-Loimaa, Savo ja VaLePa.

Arctic Volley, Jymy ja Pölkky Kuusamo olivat voittajat naisten pääsarjassa.

Sunnuntain ohjelmassa oli miesten ottelu TUTO Volley – Vantaa Ducks. TUTO voitti erin 3-2 oltuaan tappiolla 0-2.

Lentopallon Mestaruusliiga 14.1.2023

Tiikerit-Hurmos 3-1
Akaa-TUTO 3-1
Ducks-Hurrikaani 0-3
Savo-PerPo 3-0
VaLePa-KyKy 3-0

Arctic-OrPo 3-2
Kangasala-Jymy 2-3
Pölkky-LiigaPloki 3-2