Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Maciej Madej siirtyy Savo Volleysta toisaalle.

Puolalainen passari Madej hankittiin Savoon täksi kaudeksi. Viime kauden SM-hopeapassari Fedor Ivanov siirtyi Bundesliigaan, ja Madej’n oli määrä jakaa passivastuu Ilja Ivanovin kanssa.

Loukkaantuminen hidasti kuitenkin Madej’n sisäänajamista Savo Volleyn ryhmään, ja hän ehti pelata vain 24 erässä.

Savo Volley alkaa etsiä uutta passaria pelaajamarkkinoilta. Seuran toiminnanjohtaja Antti Siltala kertoo, että puolalaispelaajan kuntoutumisvauhti ei riittänyt.

– Madej loukkaantui alkukaudesta, eikä ole siitä toipumisen jälkeen päässyt Savo Volleyn edellyttämälle tasolle, Siltala toteaa Savo Volleyn verkkosivuilla.

Osittain loukkaantumisten vuoksi Savon kausi Mestaruusliigassa on ollut vaikea. Joukkue on voittanut vain puolet kamppailuistaan, ja vuoden 2023 ensimmäisen otteluviikon jälkeen sijoitus sarjassa oli seitsemäs.

Hurrikaani-Loimaa: Äskettäin Hurrikaani vaihtoi valmentajaa. Jussi Heinon paikan päävalmentajana ottanut Jani Niskakangas pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä voittoaan sunnuntaina, kun loimaalaisjoukkue kaatoi kotonaan Raision Loimun erin 3-1.

LP Kangasala: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa SM-hopeaa puolustava LP Kangasala on täydentänyt ryhmäänsä Miriam Jauhiaisella, 24. Keskitorjuja on viimeksi pelannut Kanadan yliopistosarjassa.

Jauhiainen, jonka veli Miki Jauhiainen pelaa Savo Volleyssa, oli kokoonpanossa sunnuntaina LP-Vampulaa vastaan, muttei päässyt vielä kentälle.

Ykkössarjan Lempo-Volleyn kirjoilla oleva Iina Andrikopoulou on farmisopimuksen nojalla Kangasalan joukkueessa. Hän käväisi sunnuntaina kentällä.

Pölkky Kuusamo: Tuore hankinta Carlyle Nusbaum palasi pikaisesti sairaslistalta. Nusbaum loukkaantui vuoden ensimmäisessä ottelussa, mutta oli taas kokoonpanossa sunnuntaina. Pölkky voitti vieraskentällä Nurmon Jymyn 3-0, ja Nusbaum nousi ottelun parhaaksi pisteidentekijäksi.

OrPo: Keskitorjuja Anastasia Borichevan kausi on ohi polvivamman vuoksi. Passari Petra Salmela ei jatka joukkueessa.