Maajoukkuepelaaja Iina Andrikopoulou palasi kentälle – lentopallon 1-sarjassa

Lentopalloilija Iina Andrikopouloun paluu kilpakentille tapahtui sunnuntaina. Andrikopoulou edustaa ainakin toistaiseksi Lempo-Volleyta.

Lempäälästä kotoisin oleva Lempo-Volley pelaa lentopallon 1-sarjassa eli toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Hakkurina pelaava Andrikopoulou, 24, kuuluu viime vuosien kiinnostavimpiin nouseviin suomalaisiin lentopalloilijoihin. Vuonna 2021 hän oli voittamassa LP Viestissä Suomen mestaruutta, ja seuranneella kaudella hän pääsi esiintymään Mestarien liigaankin.

Mestarien liigassa, Euroopan parhaassa seurajoukkuekisassa, Viesti (eurokentillä LP Salo) kohtasi muun muassa VakifBank Istanbulin, joka lopulta voitti koko kilpailun. Varsinkin Salossa pelatussa VakifBank-ottelussa Andrikopoulou esiintyi edukseen.

– Hän hyökkäsi rohkeasti sekä verkolta että kolmen metrin takaa. Andrikopoulou löytää ottelu ottelulta hyökkäyksiinsä paremmat viistokulmat ja ajoitukset. Hänen kehittymisensä viime vuosina on ollut tasaisen varmaa ennemmin kuin komeettamaista, Lentopallo.info kirjoitti tuolloin.

Kesällä 2022 Andrikopoulou oli Suomen maajoukkueessa lentopallon EM-karsinnoissa, mutta leikki jäi kesken sairastelun vuoksi.

Nyt urheilija hakee uutta nostetta 1-sarjan kautta. Sunnuntainen paluuottelu hänellä rajoittui tosin pariin piipahdukseen vaihdosta. Lempo voitti vieraskentällä helsinkiläisen Tapanilan Erän lukemin 3-1.

Lempo-Volley on Andrikopouloulle todennäköisesti välipysäkki, sillä katse on kansainvälisillä areenoilla.

– Nyt kun toivottavasti terveysmurheet alkavat väistyä, on itselläni kova halu olla mukana jossain joukkueessa ja päästä elämään lentopalloilijan rutiinia. Tähtäimeni on ulkomaiden kentillä, sitten kun sinne siirtyminen on realismia. Ehkä vielä tämän kauden aikana, Andrikopoulou sanoi Lempo-sopimuksensa varmistuttua.

Sunnuntaisessa mittelössä Lempolla oli enemmänkin liigatason väriä, sillä yleispelaajana esiintyi LP Kangasalasta tuttu Neea-Maria Joki. Hänellä on kehityspelaajan kaksoisedustuksen nojalla mahdollisuus pelata sekä Mestaruusliigassa että 1-sarjassa.

Neljästä ensimmäisestä ottelustaan Lempo on voittanut kaksi, ja saldo riittää 1-sarjan kärkipaikkaan. Vielä vahvemmin kulkee Lempo-Volleyn miehillä, joilla on täydet neljä voittoa ja niin ikään sarjan kärkipaikka.

Lempo-Volley on yksi Suomen suurimmista lentopalloseuroista. Se syntyi Lempäälän Jyryn ja Lempäälän Kisan lentopallotoimintojen fuusiona vuonna 2019. Lempon miesten joukkue on ollut 1-sarjan kärkikahinoissa perustamisestaan lähtien.