Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

Kuva: Hilja Haloila

Lentopallon Mestaruusliigan kausi 2022-2023 alkaa olla kuukauden ikäinen.

Viikonvaihteen otteluiden jälkeen Raision Loimu johtaa miesten liigaa, ja naisten pääsarjan kärjessä keikkuu Puijo Wolley.

Seuraavassa Lentopallo.info nostaa viisi ilmiötä menneen viikonlopun otteluista.

5. Perungan Pojat: Rovaniemellä alkaa olla pitkästä aikaa onnistumisen henkeä ilmassa. PerPolla oli alla voitto nousijajoukkue KyKy-Betsetistä, ja lauantaina tuli kotikentällä raju 3-2-taisteluvoitto Vantaa Ducksista. PerPo oli ottanut viimeksi kaksi perättäistä voittoa Mestaruusliigassa yli puolitoista vuotta sitten, helmikuussa 2021.

4. Nurmon Jymy: Naisten Mestaruusliigassa on nyt jokaisella joukkueella ainakin yksi voitto, koska Jymy kaatoi lauantaina vieraissa OrPon 3-2. Voitto oli makea monin tavoin: muun muassa siksi, että OrPo oli ennen lauantaita tappioton ja se johti Jymyäkin vastaan erin 2-0. Kapteeni Riikka Valkonen näytti esimerkkiä ja paineli avausvoitossa nurmolaisille 31 pistettä.

3. Hurrikaani-Loimaa: Loimaalla ei ole paljon yleispelaajien perään itketty (Luka Marttila lähti Italiaan ja Aleksi Muukkonen loukkaantui). Muukkosen loukkaantumisen jälkeen Hurrikaani on voittanut molemmat ottelunsa, ja kaksikko Lauri Vanhanen – Nooa Marttila on kantanut yp-vastuun urhoollisesti. Lauantaina Hurrikaani aiheutti pronssijoukkue Akaa-Volleylle sen ensimmäisen tappion hakemalla vieraspisteet erin 3-1.

2. Puijo Wolley: Kuopiolaisjoukkueella ovat vielä naisten lentopalloliigan kärkeen ennakoidut joukkueet kohtaamatta, mutta neljä voittoa neljästä ottelusta on erinomainen näyttö ryhmän iskukyvystä. Sunnuntaina kaatui LiigaPloki 3-1. Yksi Puijon onnistujista on keskitorjuja Sarah Schmid.

– Välillä on vaikeampaakin. Tässä joukkueessa on kuitenkin se hyvä asia, että taistelemme aina vaikeuksien läpi. Vaikka emme olisi aina parhaimmillamme, löydämme keinot voittaa, Schmid sanoi sunnuntaisen voiton jälkeen.

Puijon taso pääsee todelliseen testiin seuraavassa ottelussa, jossa vastaan asettuu Suomen mestari Pölkky Kuusamo.

1. Raision Loimu: Kuusi ottelua, kuusi voittoa. Saldo ei ole sattumaa, se kävi selväksi viimeistään sunnuntaina, kun Loimu kohtasi hallitsevan Suomen mestarin VaLePan. Vieraskentälläkään ei ujosteltu, ja Loimu korjasi voiton jännityskamppailussa erin 3-2.

Yllättäen päävalmentajan töihin ’joutunut’ Mika Rantanen on saanut Loimun pelaamaan hienoa kuusikkopeliä. Maajoukkuehakkuri Joonas Jokela alkaa löytää virettään, ja avainpelaajiksi ovat nousseet myös yleispelaaja Väinö Rahko ja passari Tomi Saarinen.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona miesten otteluilla Hurmos-Ducks ja PerPo – Kokkolan Tiikerit.