Lentopallon maajoukkuepelaaja Iina Andrikopoulou teki reippaan uravalinnan

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Iina Andrikopoulou ottaa vauhtia uralleen Suomen toiseksi korkeimmalta sarjatasolta.

Lentopallon 1-sarjassa pelaava Lempo-Volley tiedotti keskiviikkona tehneensä sopimuksen Andrikopouloun kanssa.

Hakkurina pelaava Andrikopoulou on tehnyt viime vuosina tietään kohti kansallista huippua. Hän pelasi kaksi kautta salolaisessa LP Viestissä. Viestissä hän oli voittamassa SM-kultaa ja esiintyi edukseen Euroopan parhaassa seurajoukkuekilpailussa Mestarien liigassa.

Alkaneeksi kaudeksi Andrikopouloun oli tarkoitus siirtyä ulkomaille, mutta terveystilanne mutkisti suunnitelmia. Kansainväliset liigat ovat edelleen tavoite.

– Oma tähtäimeni on ulkomaiden kentillä, sitten kun sinne siirtyminen on realismia. Ehkä vielä tämän kauden aikana. Lempon joukkue vaikuttaa motivoituneelta, on kiva päästä mukaan. Kun kuntoni paranee, toivottavasti pystyn joukkuetta myös auttamaan, Andrikopoulou sanoo Lempon tiedotteessa.

– Nyt kun toivottavasti terveysmurheet alkavat väistyä, on itselläni kova halu olla mukana jossain joukkueessa ja päästä elämään lentopalloilijan rutiinia. Mukana olen Lempossa sen, minkä kroppa tässä kohtaa antaa myöten, urheilija lisää.

Harjavallasta kotoisin oleva Georgia ”Iina” Andrikopoulou, 24, päätyi Nakkilan Patereiden ja Euran Raiun kautta liigajoukkue LP-Vampulaan ja myöhemmin Viestiin. Kreikkalaisen isän tyttärellä on kokemusta jo Suomen maajoukkueestakin.

Lempo-Volleyn päävalmentaja ja manageri Jani Huurne on mielissään maajoukkuetason kiinnityksestä.

– Tämä oli meille joukkueena mahdollisuus, jota ei voinut jättää käyttämättä. Nuoret pelaajat näkevät, mitä vaaditaan huipputasolle ja missä on vielä tekemistä. Samalla Iinan saapuminen tuo varmasti mielenkiintoa laajemminkin seurata meidän pelejämme, sanoo Huurne.

Tuoreelta 1-sarjan kaudelta Lempo-Volleylla on voitto ja kaksi tappiota. Seuraava ottelu on sunnuntaina 23. lokakuuta helsinkiläisen Tapanilan Erän vieraana.

Lempo-Volley on yksi Suomen suurimmista lentopalloseuroista. Se syntyi Lempäälän Jyryn ja Lempäälän Kisan lentopallotoimintojen fuusiona vuonna 2019. Lempon miesten joukkue on ollut 1-sarjan kärkikahinoissa perustamisestaan lähtien.

Teksti: Lentopallo.info, Lempo-Volley