Neljä parasta selvillä lentopallon MM-kisoissa 2022

Kuva: FIVB

Lentopallon naisten MM-kisoissa ovat neljä parasta maata selvillä.

Kaikki neljä puolivälieräottelua käytiin tiistaina. Välieräotteluiksi Puolassa ja Alankomaissa käytävissä kisoissa varmistuivat Serbia-Yhdysvallat ja Italia-Brasilia.

Brasilia ja Japani esittivät huiman viisieräisen, jonka brassit voittivat 3-2. Japani oli jo matkalla kohti suuryllätystä voitettuaan kaksi ensimmäistä erää, mutta Brasilia nousi takaa-ajovoittoon.

Viimeiset erät päättyivät Brasilian hyväksi pistein 25-22, 27-25 ja 15-13.

Japani lähti kisoista juuri niin kuin odotettiin: urheasti taistellen. Taisteluilme kulminoitui libero Satomi Fukudomeen, joka loisti kenttäpuolustuksessa ja nousi lukuisia kertoja antamaan hyökkääjille taitavia passeja. Brasilian kaltaista hyökkäysvoimaa Japani ei pystynyt kuitenkaan esittämään.

Brasilian huippupelaaja Gabi antoi auliisti kunniaa vastustajalle.

– Japani teki uskomatonta työtä. En voi vieläkään uskoa, mitä joukkueeni tänään teki. Jännitimme vähän alussa, mutta sitten löysimme tasomme ja saimme lisäenergiaa tänne Alankomaihin matkustaneilta brasilialaisilta, Gabi kertoi.

Hallitseva maailmanmestari Serbia eteni välieriin, mutta vasta maksimimittaisen ottelun jälkeen. Serbia kaatoi kotiyleisöltään huumaavan tuen saaneen Puolan erin 3-2.

Hakkurit olivat joukkueille kaikki kaikessa. Serbian Tijana Boskovic teki 36 pistettä ja Puolan Magdalena Stysiak 40.

Kiina pystyi haastamaan hallitsevaa Euroopan mestaria Italiaa erän ajan, mutta Italia oli lopussa parempi luvuin 3-1. Huippuhakkuri Paola Egonu oli tuimassa vireessä ja latasi 29 pistettä passari Alessia Orron pelinrakentamisen tahtiin. Keskitorjuja Anna Danesi tuki neljällä blokkipinnalla.

Hallitseva olympiavoittaja Yhdysvallat hoiteli Turkin tieltään suoraan 3-0. Turkki esitti MM-turnauksessa hyvää lentopalloa, mutta USA oli liian suuri haaste.

Loistavaan kuntoon äitynyt yleispelaaja Ali Frantti johti jälleen USA:n tulitusta ja viimeisteli 18 pistettä. Myös vasenkätinen hakkuri Andrea Drews (14 pistettä) ja yleispelaaja Kelsey Robinson Cook onnistuivat.

– Jokainen pelaaja on sitoutunut yhteiseen tavoitteeseen, ja tänään kaikki noudattivat pelisuunnitelmaa, Robinson Cook kommentoi.

– Olen hyvin ylpeä tytöistä. Turkilla on loistavia pelaajia ja yksi maailman parhaista valmentajista (Giovanni Guidetti), joten helpolla välieräpaikka ei tullut, amerikkalaisurheilija tähdensi.

Välieräottelut saavat vuoronsa keskiviikkona (Serbia-USA) ja torstaina (Italia-Brasilia).

Lentopallon naisten MM-kisat 2022 huipentuvat loppuotteluun ja pronssiotteluun 15. lokakuuta Alankomaiden Apeldoornissa.

Aiemmin syyskuussa päättyneissä miesten MM-kisoissa kultaa saavutti Italia, hopeaa Puola ja pronssia Brasilia.

Tulokset ja koko otteluohjelma

Lentopallon naisten MM-kisat 2022

Välierät

Italia-Brasilia
Serbia-Yhdysvallat

Puolivälierät

Italia-Kiina 3-1
Yhdysvallat-Turkki 3-0
Brasilia-Japani 3-2
Serbia-Puola 3-2

Jatkolohkot

E: Italia, Kiina, Belgia, Japani, Brasilia, Alankomaat, Puerto Rico, Argentiina

F: Serbia, USA, Turkki, Thaimaa, Dominikaaninen tasavalta, Puola, Kanada, Saksa

Alkulohkot

A: Alankomaat, Italia, Belgia, Puerto Rico, Kamerun, Kenia

B: Puola, Turkki, Dominikaaninen tasavalta, Etelä-Korea, Thaimaa, Kroatia

C: USA, Serbia, Saksa, Bulgaria, Kanada, Kazakstan

D: Brasilia, Kiina, Japani, Kolumbia, Argentiina, Tshekki

Hallitsevat mitalistit: 1. Serbia 2. Italia 3. Kiina