Pelaajasopimus purettu lentopalloliigassa – ”Mahdollisuuden tullen olen valmis pelaamaan”

Lentopalloilija Petra Salmela ei jatka Oriveden Ponnistuksen liigajoukkueessa.

Osapuolet vahvistivat torstaina, että Salmelan ja OrPon välinen sopimus oli purettu. OrPo tyytyi kiittämään Salmelaa tämän antamasta panoksesta ja toivottamaan ”hyvää jatkoa elämässä ja urheilijan uralla”.

Salmela pelaa passarina. Kilpailutilanne OrPossa tiukkeni äskettäin seuran hankittua pelipaikalle yhdysvaltalaisen Piper Matsumoton. Eniten passivastuuta Orivedellä on saanut Taija Kaukoranta.

Salmela alkoi tuntea, ettei hän pystynyt kehittymään riittävästi ja antamaan parasta mahdollista panosta joukkueelle. Passari kääntää nyt katseen reippaasti eteenpäin.

– Olen harjoitellut koko tämän prosessin ajan ja mahdollisuuden tullen olen valmis pelaamaan, Salmela kertoo Lentopallo.infolle.

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaajasiirtoja saa tehdä tammikuun loppuun asti.

– Aika näyttää, tuleeko niitä mahdollisuuksia. Ratkaisut tämän suhteen pitää tietysti tulla nopeasti, ennen kuun vaihdetta.

– Itse sopimuksen purkamiseen ja siihen liittyviin seikkoihin minulla ei ole enempää kommentoitavaa. Haluan antaa lämpimän kiitoksen erityisesti heille, jotka ovat mahdollistaneet lajiharjoittelun tämän prosessin aikana, sanoo Salmela.

Salmela, joka täyttää huhtikuussa 23 vuotta, siirtyi OrPoon täksi kaudeksi. Aiemmat liigakautensa hän pelasi Rovaniemen silloisessa joukkueessa Woman Volleyssa.

Sodankylästä kotoisin oleva, Tähti-Volleyssa lentopalloilun aloittanut 170-senttinen urheilija edusti juniorivuosinaan Suomen nuorten maajoukkuetta.

OrPon vahvuudesta poistuu toistaiseksi myös keskitorjuja Anastasia Boricheva. Hän loukkasi polvensa keskiviikkoisessa ottelussa Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan. Vamma vaatii leikkaushoidon, joten Borichevan kausi on ohi.

Tekijä: Pasi Tuominen

Lentopallo.infon perustaja. Ammattikirjoittaja vuodesta 1999 ja urheilutoimittaja vuodesta 2005. Lentopalloilijana ikuinen lupaus.