Piper Matsumoto on OrPon uusi passari

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigan kausi 2022-2023 palaa joulutauolta keskiviikkona 4. tammikuuta.

Pelaajasiirtoja voi tehdä vielä tammikuun ajan, ja kevätkauden alkuun pääsarjassa onkin kiintoisaa liikehdintää.

Pian vuoden vaihtumisen jälkeen OrPo kertoi kiinnittäneensä uuden passarin. Hyökkäyspelin pyörittäjäksi on saapunut Piper Matsumoto. Yhdysvaltalainen urheilija on pelannut viimeksi Montenegron lentopallosarjassa.

– Hän on juniorina urheillut monipuolisesti ja keskittynyt lentopalloon ja passarina pelaamiseen 12-vuotiaasta lähtien, OrPo kertoo somessa.

Darko Gorunovic ei jatka OrPon kakkosvalmentajana. Hän on palannut kotiinsa Serbiaan perhesyistä. Vahvuudesta poistuu myös yksi passari, koska Petra Salmelan sopimus on purettu.

Ensimmäisessä joulutauon jälkeisessä ottelussaan keskiviikkona OrPo kohtaa Hämeenlinnan Lentopallokerhon.

Puijo Wolley: Uusi valmennuskaksikko Pekka Seppänen – Timo Leikas on tehnyt Kuopiossa hyvää jälkeä, ja se miellyttää seurajohtoa. Seppänen ja Leikas ovat sopineet jatkosta ja toimivat luotseina ensi kaudellakin. Päävalmentajan titteli kuuluu Seppäselle.

Puijon ”hurja show” oli yksi syyskauden positiivisimmista yllätyksistä.

Pölkky Kuusamo: Yleispelaajat Carlyle Nusbaum ja Madeline Palmer saapuvat Kuusamoon loppukaudeksi. Nusbaum pelasi Pölkyssä viime kaudellakin. Palmer on puolestaan tuttu LiigaPlokista.

Felicia Marshall ei sen sijaan jatka Pölkyssä. Syksyllä vain 11 erässä esiintynyt pelaaja on löytänyt uuden seuran Ruotsista.

Hurrikaani-Loimaa: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Hurrikaani vapautti Jussi Heinon päävalmentajan tehtävästä joulun alla. Uudeksi päävalmentajaksi nimitettiin Jani Niskakangas, joka on jo toiminut hyvän aikaa seurassa muissa tehtävissä.

Viimeisessä joulua edeltäneessä ottelussaan Hurrikaani katkaisi neljän kamppailun mittaisen tappioputkensa.

KyKy-Betset: Kyyjärveläinen liiganousija täydensi ryhmäänsä kiinnittämällä Mauri Kurpan. Kokenut passari on pelannut monien kotimaisten joukkueiden lisäksi Saksassa, Ruotsissa ja Romaniassa.

Syksyllä kolme otteluvoittoa ottanut KyKy-Betset kohtaa keskiviikkona vieraissa TUTO Volleyn.

Lentopallon Mestaruusliiga 4.1.2023

Ducks-VaLePa 2-3
Hurmos-Savo 3-0
Loimu-Akaa 1-3
Tiikerit-Hurrikaani 3-1
TUTO – KyKy-Betset 3-1

Hämeenlinna-OrPo 3-0
Kangasala-Puijo 2-3
Pölkky-Vampula 3-0