Puijo Wolleyn hurja show lentopallon Mestaruusliigan ykkösilmiö

Puijo Wolley on alkukauden vakuuttavin joukkue lentopallon Mestaruusliigassa.

Kuopiolaisjoukkue kiihdytti oivallista menoaan lauantaina kaatamalla kotisalissaan LP Viestin erin 3-1. Puijo on voittanut kahdeksasta ottelustaan seitsemän ja johtaa liigaa.

Lauantaiseen kamppailuun Puijo lähti hieman epävarmoista asetelmista, sillä hakkuri Johelins Belisario loukkaantui edellisessä ottelussa. Minna Uusi-Illikainen kantoi kuitenkin päähyökkääjän vastuun erinomaisesti.

Uusi-Illikainen, Pudasjärven Urheilijoiden 22-vuotias kasvatti, viimeisteli 22 pistettä ja päätti hyökkäyksensä 53-prosenttisesti suoraan pisteeseen.

– Oli kyllä superhauskaa pelata, kentällä oli tosi hyvä fiilis. Pelaamisesta sai nauttia. Onneksi saatiin nollattua kolmas erä (Viestille 25-19), oltiin ehkä tuudittauduttu kahden hyvän erän jälkeen, Uusi-Illikainen sanoi.

Puijo Wolley nousi lentopallon naisten Mestaruusliigaan kaudeksi 2019-2020. Vaikeiden ensimmäisten kausien jälkeen joukkue on vahvistanut asemaansa, ja tällä kaudella on tullut tähän mennessä suurin loikka. Uusi päävalmentaja Pekka Seppänen on saanut Puijon vireeseen, joka yllättää luotsin itsensäkin.

– Välillä ihmettelen, mistä joukkue oikein energiansa löytää. Tänään vastustaja oli vahva, mutta jostain nämä taas kaivoivat sen latingin, ja saatiin hurja show päälle. Olen ylpeä joukkueesta ja todella iloinen sen puolesta, kertoi Seppänen.

Puijon kuusikkopeli on ollut liigan parasta. Joukkueen salaisuus piilee nimenomaan materiaalin tasaisuudessa. Tähdeksi on toki löytynyt Pölkky Kuusamosta Kuopioon palannut keskitorjuja Ella Autere, joka johtaa Mestaruusliigan torjuntapörssiä ylivoimaisesti 33 blokkipisteellään.

Lauantain toisessa ottelussa LP Kangasala voitti kotonaan Pölkky Kuusamon suoraan erin 3-0.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa alkukauden ilmiö oli Raision Loimu, mutta lauantaina ryhmä valahti kolmen ottelun mittaiseen tappioputkeen. Kokkolan Tiikerit oli vahvempi kotonaan 3-0.

Akaa-Volley on jo aivan Loimun kannassa. Joni Mikkosen juhlaottelussa Akaa löi vierailleen Vantaa Ducksin 3-1-tuloksella. Hakkuri Ali Fazli oli jälleen kovassa tikissä ja teki 24 pinnaa Akaalle.

Kotivoitot lauantaina tuli myös VaLePalle ja Savo Volleylle. VaLePa nujersi Perungan Pojat 3-0 ja Savo TUTO Volleyn 3-1. Illan vierasvoittaja oli Hurrikaani-Loimaa, joka oli nousija KyKy-Betsetiä etevämpi 3-1-luvuin.

Loimu pitää vielä liigan kärkipaikkaa tappioiden sarjasta huolimatta. Liigajumbo TUTOa (yksi voitto) lukuun ottamatta jokaisella joukkueella on vähintään kaksi otteluvoittoa.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina yhdellä miesten ja kolmella naisten ottelulla.

Lentopallon Mestaruusliiga 12.11.2022

Puijo-Viesti 3-1
Kangasala-Pölkky 3-0

Tiikerit-Loimu 3-0
Akaa-Ducks 3-1
KyKy-Hurrikaani 1-3
Savo-TUTO 3-1
VaLePa-PerPo 3-0