Vastustajan taso yllätti, mutta Sammelvuo johti joukkueensa avausvoittoon Mestarien liigassa

Kuva: CEV.eu

Tuomas Sammelvuon valmentama puolalaisjoukkue ZAKSA aloitti lentopallon Mestarien liigan voiton puolustamisen voitokkaasti.

Kauden ensimmäisessä alkulohko-ottelussaan ZAKSA (eurokentillä Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle) kaatoi Karlovarskon erin 3-1. Ottelun parhaana palkittiin ZAKSAn Adrian Staszewski, joka pääsi vaihdosta tositoimiin.

– Tulin otteluun vaikealla hetkellä, ja onneksi en tuottanut pettymystä, Staszewski kommentoi.

– Tshekkijoukkue yllätti meidät varsinkin päättäväisellä puolustamisellaan ja tehokkailla vastahyökkäyksillään, mutta me pelasimme isolla sydämellä. Olemme iloisia voitosta, illan ykköstähti lisäsi.

Sammelvuo on ZAKSAn ruorissa ensimmäistä kauttaan. ”Köpin” työnkuva jatkaa muuttumistaan, sillä hänet on nimitetty myös Kanadan lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi.

Jiri Hännisen edustama belgialainen Decospan Volley Team Menen on yksi ZAKSAn vastustajista alkulohkossa. Menenin alkukausi Belgian liigassa on ollut vaikea, ja lisää lunta tupaan tuli Mestarien liigassa.

Menen vieraili timanttisen italialaisjoukkue Trentinon salissa, ja odotettu kotivoitto tuli lukemin 3-0. Yleispelaaja Hänninen selvisi jokseenkin kuivin jaloin ja pusersi oman pelinsä kaksi pistettä plussan puolelle. Hän oli avauskuusikossa jokaisessa erässä.

Syksyllä loistavat MM-kisat pelannut Daniele Lavia johti Trentinon tulitusta 21 pisteellään.

Toinen laadukas italialaisjoukkue, Civitanova, sai vastaansa portugalilaisen Benfican ja joutui yllättävän lujille. Kotivoitto tuli erin 3-2. Benfican suomalaishakkuri Aaro Nikula kävi vaihdosta kentällä.

Mestarien liigan avauspäivänä tiistaina Eemi Tervaportti ja Antti Ronkainen pääsivät kentälle. Tervaportin edustama Jastrzebski Wegiel voitti kotonaan Novi Sadin 3-0, ja Ronkaisen Berlin RV kaatoi kotisalissaan Hebarin 3-2.

Ykköspassari Benjamin Toniutti kävi kentällä vain vaihdosta, joten Tervaportti sai pelata käytännössä täyden ottelun. Ronkainen vietti suurimman osan ajasta vaihdossa.

Kaislasalo tehoili Challenge Cupissa

Eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kakkostasolla CEV Cupissa VaLePa ja Savo Volley kärsivät tappiot.

Mestarien liigasta viimeisellä karsintakierroksella pudonnut VaLePa isännöi korkeatasoista Modenaa ja hävisi 0-3. Savo Volley puolestaan nipisti lupaavan 2-3-tuloksen Belgradin punaisen tähden vieraana.

– Tappio tietysti harmittaa, niin kuin sen pitääkin tehdä, mutta se, että pystymme CEV Cupissa vieraskentällä tällaiseen vääntöön ja pisteen hankkimiseen, antaa uskoa omaan tekemiseen. Näimme, millainen potentiaali tällä joukkueella on, Savon valmentaja Timo Tolvanen sanoi.

Myös kolmostasolla Challenge Cupissa suomalaisjoukkueille tuli tappiot. Kokkolan Tiikerit hävisi kotonaan Steaua Bukarestille 2-3 ja Akaa-Volley vieraissa Bastardolle 0-3.

Hakkuri Samuli Kaislasalo oli pelipäällä, kun hänen edustamansa alankomaalaisseura Orion kaatoi vieraskentällä VC Stroossenin 3-0. Hän teki 16 pistettä ja saavutti teholukeman +12.

CEV Cup ja Challenge Cup pelataan nimiensä mukaisesti kokonaan cupmuotoisina, eli jatkoon mennään kaksiosaisten otteluiden perusteella.