Liigajoukkueessa vakavia ongelmia – ”Jatkaminen hyvin epävarmaa”

Karelian Hurmoksen jatkaminen lentopallon miesten Mestaruusliigassa on vaakalaudalla.

Joensuulaisseura Hurmos kertoi huolestuttavat uutiset torstaina. Hurmos sanoo, että toiminnan jatkuminen on hyvin epävarmaa.

Pelillisesti Hurmoksella sujuu. Joukkue on voittanut kahdeksasta ottelustaan kuusi ja on sarjassa kolmantena.

Taloudelliset ongelmat eivät ole todellakaan uusi asia urheilussa. Noin kolme vuotta sitten alkanut koronaviruspandemia pakotti niin urheiluseurat kuin koko yhteiskunnan ahtaalle. Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa vain vaikeuttaa tilannetta – eikä vähiten itäisessä Suomessa toimivan urheiluseuran asemaa.

– Nyt on tosi kyseessä. Tarvitsemme teitä enemmän kuin koskaan, Hurmos vetoaa verkkosivuillaan.

– Vaikea maailmantilanne on vaikuttanut ja vaikuttaa edelleen myös meidän toimintaamme, jonka jatko on tällä hetkellä hyvin epävarmaa. Toimintamme edellytyksenä on yhteistyökumppaneiden tuki sekä lipputuloista saadut tuotot, seura tähdentää.

Hurmos antaa ymmärtää, että pahimmassa tapauksessa liigataival voi katketa kesken kauden.

Toimintaansa vahvistaakseen Hurmos järjestää tukilippukampanjan. Lauantaina 28. tammikuuta 2023 pelattavaan otteluun Hurmos – Raision Loimu voi ostaa erityisiä tukilippuja. Ottelu käydään Joensuun Motonet Areenalla.

Tänä vuona valmistuneella hallilla on hyvä karma: syyskuussa Suomen naisten maajoukkue pelasi siellä EM-karsintaottelun Montenegroa vastaan, voitti ja valtasi paikan lentopallon EM-kisoihin.

Viime aikoina oululainen Lentopalloseura Etta ja rovaniemeläinen Perungan Pojat ovat olleet erityisissä talousongelmissa. Etta joutui jättämään liigan, ja PerPo sai onnistuneella tukikampanjalla taloutensa liigakuntoon ainakin väliaikaisesti.

Aiemmin tänä vuonna Kokkolan Tiikerit puolestaan kertoi, että konkurssiuhka oli väistynyt monivuotisen yhteistyösopimuksen ansiosta.

Karelian Hurmos syntyi vuonna 2017 Liiga-Riennon, Susiraja Volleyn ja Niceteamin fuusiona. Hurmos nousi lentopallon miesten Mestaruusliigaan vuonna 2019.

Aluksi Hurmoksella oli myös naisten joukkue, mutta sen toiminta fuusioitui Joen Jujun kanssa kauden 2018-19 jälkeen.