Kokkolan Tiikerit: ”Konkurssiuhka on väistynyt lopullisesti”

Kuva: Maarit Hotakainen

Lentopalloseura Kokkolan Tiikerien konkurssiuhka on väistynyt.

Aiemmin tammikuussa Tiikerien taloustilanne nousi framille. Iltalehti nosti asian ensimmäisenä esiin ja uutisoi, että verottaja haki Tiikereitä konkurssiin.

Torstaina Tiikerit kertoi, että ”konkurssiuhka on väistynyt lopullisesti”, ja joukkue voi jatkaa toimintaansa normaalisti lentopallon Mestaruusliigassa.

Positiivisen käänteen takana on Tiikerien ja HalpaHallin välinen monivuotinen yhteistyösopimus. Yritykset ja yksityishenkilöt ovat muutenkin rientäneet Tiikerien tueksi.

– Verottajan velkoma summa oli alun perin noin 53 000 euroa, joka on nyt siis kokonaan maksettu, Tiikerit tähdentää verkkosivuillaan.

Urheilullisesti Tiikerit on ollut nosteessa jo pidemmän aikaa. Päävalmentaja Mikko Keskisipilän johdolla joukkue eteni viime keväänä komeasti SM-pronssille.

Kuluvalla liigakaudella Tiikerit on ollut kärkikolmikon (Savo Volley, Akaa-Volley, VaLePa) varteenotettavin haastaja. Suomen cupissa joukkue eteni viime viikonvaihteessa loppuotteluun.

Tiikereiden toiminnanjohtaja Jussi Jokinen myöntää, että koronaviruspandemia on saanut Tiikerit ahtaalle, mutta alleviivaa, että pelaajapalkkiot tammikuunkin osalta on maksettu.

– Tiikerit on ammattilaisseura, jonka pelaajat harjoittelevat kahdesti päivässä, ja jonka kulurakenne pysyy samana, pääsee yleisö katsomoihin tai ei. Pandemian aikana olemme menettäneet pelkästään ottelutuottoina noin 150 000 euroa, kertoo Jokinen.

– Nyt pystymme keskittymään hyvillä mielin ydintekemiseen. Tiikereiden strategiana on kehittää nuorta pelaajapolvea ja olla seura, josta on mahdollista ponnistaa vielä isommille pelikentille, Jokinen lisää.

Vuonna 2011 lentopallon pääsarjaan noussut Kokkolan Tiikerit vietti tähänastisia parhaita menestysvuosiaan 2010-luvulla pian liiganousunsa jälkeen. Neljän kauden sisään tuli kolme SM-kultaa ja yksi SM-hopea.