LiigaPlokille ikävä loukkaantuminen lentopallon Mestaruusliigassa

LiigaPlokin ongelmat lentopallon Mestaruusliigassa jatkuvat.

Lauantaina LiigaPloki hävisi OrPolle 1-3, ja lisää jobinpostia tuli Silvia Pertensin loukkaantumisesta. Hän joutui jättämään kentän loukattuaan päätään pallontavoittelutilanteessa libero Venla Pirisen kanssa.

Kun lauantain kierroksella LP-Vampula yllätti mestarijoukkue LP Viestin, pudotti se LiigaPlokin kahdeksan parhaan joukosta ja siten pudotuspeliviivan alapuolelle.

– Tämän joukkueen helmasynti on erien arat alut, ja oma peli ei lähde aukeamaan. Se on pitkän ajan juttu, LiigaPloki-valmentaja Arto Oinas kommentoi.

– Sitten kun nousi, niin sitten tyssittiin omiin virheisiin. Virheiden pelko on liian suuri. Kolmannessa ja neljännessä erässä pelattiin jo omalla tasollamme. Hyvä fiilis kuitenkin jäi, mutta kaudella on vähän aikaa korjata asioita.

LiigaPlokin kauteen on mahtunut värikkäitä vaiheita. LiigaPloki kertoi äskettäin somessa, että Sydney Wetterstrom oli joutunut matkustamaan henkilökohtaisten syiden vuoksi takaisin kotimaahansa.

LiigaPloki hankki yhdysvaltalaisen Sydney Wetterstromin joulukuussa. Pihtiputaalla oli pelaajatarvetta, koska kapteeni Helena Elbäk loukkaantui syksyllä ja on todennäköisesti loppukauden sivussa. Wetterstromille ammattilaiskomennus oli uran ensimmäinen. Hänellä on kokemusta Michiganin yliopistojoukkueesta.

Tuulista on ollut myös valmentajaosastolla. Mikko Pesonen irtisanoutui LiigaPlokin valmentajan paikalta viime vuoden lopussa, ja Elina Salomäki kantoi hetken aikaa valmennusvastuun väliaikaispohjalta.

Tammikuussa päävalmentajaksi nimitettiin Arto Oinas, 50. Hänen on määrä hoitaa tehtävää kauden loppuun asti.

LP-Vampula taisteli 3-2-kotivoiton LP Viestistä oltuaan erin 1-2 tappiolla. Cassidy Baird oli voittajajoukkueelle tärkeä: hän teki 25 pistettä. Pipsa Roiviainen tuli pikahälytyksellä passariksi ja hoiteli hommansa mainiosti.

LP Viestin peli yskii pahemman kerran. Joukkue on hävinnyt viidestä viime liigaottelustaan neljä. Viestiltä toki puuttuvat tärkeät pelaajat, passari Viktoria Tutshashvili ja keskitorjuja Nea Haatainen, loukkaantumisten vuoksi.

LP Kangasala johtaa naisten lentopalloliigaa.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Akaa-Volleyn syvä rintaääni jyrähti komeammin kuin kertaakaan tällä kaudella. Akaa ei ole ollut erityisen vahva liigan kärkijoukkueita (Savo Volley, VaLePa) vastaan, mutta lauantaina syntyi hyvää jälkeä. Akaa voitti kotikentällään Savo Volleyn suoraan 3-0.

Kokeneet pelaajat Urpo Sivula, Kristo Kollo ja Sauli Sinkkonen olivat Akaan tykit. Akaa pesi vastustajansa erityisesti hyökkäystehoissa.

Savo Volley voitti vastikään Suomen cupin, mutta liigassa peli sakkaa. Neljään viime kamppailuun on tullut vain yksi voitto.

Vaikeaa kautta pelaava Lentopalloseura Etta sai makean 3-2-kotivoiton Vantaa Ducksista. Voitto on Ettalle kauden neljäs. Karsintojen välttämisestä (liigan kaksi viimeistä joutuvat karsimaan paikastaan) on tulossa kova vääntö. Taulukon alakerrassa TUTO Volleylla on kuusi voittoa, Team Lakkapäällä ja Ettalla neljä.

– Hyvältä tuntuu. Torjunta ja puolustus jauhavat hyvin, vaikkei suoria torjuntapisteitä niin paljoa tulekaan. Loppukaudella ei enää ole paljoa aikaa muuhun kuin valmistautumiseen ja peleihin, Etta-valmentaja Olli Kuoksa sanoi.

Savo johtaa liigaa (21 ottelua, 48 pistettä). Toisena on Akaa (23, 47) ja kolmantena VaLePa (16, 42).