Akseli Lankinen passasi joukkueensa jymy-yllätykseen

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Akseli Lankisen edustama Menen viritti komean yllätystuloksen Belgian liigassa.

Menen vieraili viikonloppuna suurseura Maaseikin hallissa. Altavastaajana kamppailuun lähtenyt Menen (Decospan Volley Team Menen) kairasi vaikeasta mittelöstä arvokkaan 3-1-vierasvoiton.

Passari Lankinen oli avauskokoonpanossa jokaisessa erässä.

Maaseikia valmentaa Joel Banks, ja joukkueeseen kuuluu nuori lupaus Veeti Nikkinen. Nikkinen kävi kentällä kahdessa erässä.

Voiton ansiosta Menen ohitti Maaseikin sarjataulukossa ja nousi kolmanneksi. Liigakärjessä on Roeselare, ja toisena majailee Lindemans Aalst.

Joonas Jokelan ja Jan Heleniuksen edustama Active Living Orion jatkaa väkivahvasti Alankomaiden pääsarjan, Eredivisien, kärjessä. Orion on voittanut kaikki 15 otteluaan.

Viikonlopun kärkiottelussa Orion voitti vieraskentällä Draisma Dynamon suoraan erin 3-0. Jokela kirjautti kuusi pistettä. Helenius on kärsinyt loukkaantumisesta.

Yleispelaaja Antti Ronkainen oli kovassa tikissä Sveitsin liigassa, mutta hänen edustamansa Lausanne hävisi kotonaan Luzernille 2-3. Ratkaisuerä päättyi vieraiden hyväksi pistein 18-16.

Ronkainen pelasi täyden ottelun ja teki 16 pistettä. Hän nosti 18 vastustajan aloitussyöttöä ja hoiti tehtävänsä virheittä. Lausanne on sarjassa kolmantena. Tällä viikolla Lausanne pelaa eurokentillä Challenge Cupin puolivälierissä.

Ranskan liigassa Niko Suihkonen teki 15 pistettä Plessis-Robinsonin 2-3-vierastappiossa Nizzalle.

Myös hakkuri Samuli Kaislasalo pääsi osalliseksi viisieräisestä ottelusta. Kaislasalon joukkue AONS Milon kaatoi kotikentällään Kifisiasin 3-2. ”Kaisla” pyssytti joukkueensa tuotteliaimpana 18 pistettä ja päätti hyökkäyksensä 41-prosenttisesti pisteeseen.

Milon on Kreikan liigassa viidentenä ja Kaislasalo hakkuripörssissä seitsemäntenä.