Lentopallon maajoukkuepelaaja Niko Suihkonen siirtyy ulkomaille

Kuva: FIVB

Lentopalloilija Niko Suihkonen lähtee VaLePasta ja siirtyy ammattilaiseksi Ranskaan.

Suihkosen uusi seura on Plessis Robinson Volley Ball, joka pelaa Ranskan kakkostasolla. Seuran kotipaikka Le Plessis-Robinson sijaitsee aivan Pariisin kyljessä.

Parin viime vuoden aikana yleispelaaja Suihkonen, 21, on harpannut nopeasti suomalaiseen lentopalloeliittiin. Vakuuttava kehityskaari vei hänet jopa MM-kisoihin 2018. Päättyneellä Mestaruusliigan kaudella Lentopallo.infon lukijat valitsivat hänet liigan parhaaksi yleispelaajaksi.

– Sain olla kolme kautta VaLePassa kolmen erinomaisen valmentajan, Sami Kurttilan, Radovan Gacicin ja Janne Kangaskokon, valmennuksessa ja näin läheltä huippuammattilaisten harjoittelua ja pelaamista. Menestystäkin tuli mukavasti, kaksi Suomen mestaruutta ja kolme Suomen Cupin voittoa. Lisäksi sain olla mukana kovissa kansainvälisissä peleissä, Suihkonen kertaa VaLePan tiedotteessa.

– VaLePa on ollut paras paikka kehittyä uralla eteenpäin. Organisaatio ja olosuhteet ovat huippuluokkaa. Vexve Areenalle on keskitetty laji- ja fysiikkaharjoitukset sekä ruokailu. Nyt tuntuu siltä, että olen valmis ottamaan seuraavan askeleen ammattilaisuralla ulkomailla.

Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Joel Banks kutsui Suihkosen odotetusti myös tuoreimpaan maajoukkuerinkiin. Pelaajalla on hyvät mahdollisuudet ottaa merkittävä rooli maajoukkueessa, joka valmistautuu EM-kisoihin 2021. Suomi isännöi yhtä alkulohkoa Tampereella.

VaLePan ensi kauden joukkueesta saadaan lisää tietoa keskiviikkona 3. kesäkuuta.

Lentopallon Mestaruusliigassa Raision Loimu on kiinnittänyt kaksi kansainvälistä pelaajaa: argentiinalaisen Ignacio Luengasin ja Suomesta jo tutun amerikkalaisliberon Ryan Manoogianin.

Yleispelaaja ”Nacho” Luengas, 24 vuotta ja 204 senttimetriä, on nuorten maailmanmestari vuodelta 2017. Hän tekee tulemista myös Argentiinan korkeatasoiseen A-maajoukkueeseen. Seurajoukkuelentopalloa hän on tähän asti pelannut vain kotimaassaan.

– Iso yleispelaaja, joka on hyvä myös vastaanotossa. Hän on menestynyt upeasti maailman huipulla nuorten sarjoissa. Nyt jatkamme kehitysaskeleiden ottamista hänen urallaan Loimussa. Hänelle on luvassa iso vastuu ja rooli joukkueessa, sanoo Loimun uusi päävalmentaja Per-Erik Dalqvist.

Manoogian pelasi aiemmin rovaniemeläisessä Team Lakkapäässä. Taival siellä päättyi ristiriitaisesti, sillä seura irtisanoi pelaajan sopimuksen kesken kauden.

– Ryan Manoogianin sopimus purettiin. Hän ei olisi ollut käytettävissä runkosarjan jälkeen, joten päädyimme purkamaan sopimuksen, silloinen valmentaja Henri Tuomi kertoi.