Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lupaavat lentopalloilijat Arita Ternava ja Saana Virtanen jatkavat LP Viestissä.

Ternava säväytti viime kaudella räväkällä pelityylillään. Hän oli liigajoukkueen mukana useissa otteluissa toisena hakkurina, mutta nyt luvassa on myös yleispelaajan vastuuta.

Kesällä 18 vuotta täyttävä Ternava on tuttu nimi Suomen nuorten maajoukkueesta. Seuratasolla hänen historiaansa kuuluvat Littoisten Työväen Urheilijat sekä Kuortaneen Lentopallo.

– On kivaa jatkaa LP Viestissä tuttujen valmentajien ja kavereiden kanssa. Viime kaudella kehityin paljon kovien treenien ja pelien kautta, Ternava kommentoi.

Passari Virtanen, 16, on todellinen kasvatusprojekti. Aiemmin muun muassa Salon Viestissä pelannut Virtanen liittyy liigarinkiin, ja päävalmentaja Tomi Lemminkäisellä on mielenkiintoinen suunnitelma.

– Tavoitteena on tehdä hänestä muutamassa vuodessa ensimmäinen suomalainen LP Viestin ykköspassari sitten Riikka Armisen, Lemminkäinen sanoo Viestin tiedotteessa.

– Saana on pitkästä aikaa lupaava suomalainen passari, jolla riittää pituus (182 cm) myös kansainvälisille kentille. Uskon, että tulevaisuudessa maajoukkue ja ulkomaan kentät ovat realistinen tavoite, mutta oikotietä sinne ei ole, vain kovalla työllä se on mahdollista.

LP Viestissä jatkaa myös yleispelaaja Teija Vuorenmaa, 18. Uutena kasvona ryhmään tulee Linnea Kuusela. Yleispelaaja on Ylöjärven Ryhdin kasvatti, 17-vuotias ja 176 senttimetriä pitkä. Nuorten pelaajien kehittämisessä salolaisseura hyödyntää kakkosjoukkuettaan LP Viesti Akatemiaa, joka pelaa 1-sarjassa.

– Haluamme toimia niin, että liigassa pelaaminen pitää ansaita, ja nuorten pitää ensin oppia kantamaan vastuuta ykkössarjassa. Tämä nelikko on hienosti sitoutunut systeemiin ja ymmärtää, että on parempi pelata isossa vastuussa ykkössarjaa kuin muutamia pelejä liigassa, kuvailee Lemminkäinen.

OrPo: Oriveden Ponnistus on hankkinut keskitorjujatontille Anastasia Borichevan. Hän on aiemmin pelannut liigaa Pieksämäellä, LiigaPlokissa ja LP-Vampulassa. Syksyllä lähtee kuudes lentopallon mestaruusliigakausi.

– Tavoitteeni ovat korkealla. Unelmani on päästä naisten maajoukkueeseen ja ulkomaille pelaamaan. Odotan mielenkiinnolla uusia haasteita ja mitä OrPossa kausi tuo minulle, kertoi Boricheva.

Ava Leiniö liittyy OrPoon kehityspelaajan statuksella. Hän pelaa liberona tai yleispelaajana.

Puijo Wolley: Yleispelaaja Emilia Kääntä, 20, vahvistaa kuopiolaisjoukkuetta. Sähäkkä peluri omaa liigakokemusta LiigaPlokista ja OrPosta.

Vantaa Ducks: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa suomalaislibero Hassib Fowad Rezai allekirjoitti jatkosopimuksen Ducksin kanssa. Afganistanista kotoisin oleva Fowad muutti Suomeen vuonna 2014.

VaLePa: Suomenmestarijoukkue on vetänyt kevään ajan vaimeaa linjaa, mutta pian meno muuttuu. VaLePa lupailee julkistavansa ensi kauden joukkueen keskiviikkona 3. kesäkuuta.

Hurrikaani-Loimaa: Loimaalle etsittäneen laadukasta passaria ja hakkuria, mutta sillä välin maajoukkuetason yleispelaaja Tapio Toiviainen lähettää someterveiset.