Lentopalloilija Eemi Tervaportti taistelee mestaruudesta sittenkin

Lentopalloilija Eemi Tervaportti pääsee sittenkin taistelemaan Kreikan mestaruudesta kaudella 2019-2020.

Koronaviruspandemian vuoksi kilpalentopalloilu keskeytyi maaliskuussa, myös Kreikassa. Maassa on kuitenkin onnistuttu viruksen vastaisessa taistelussa verrattain hyvin; Kreikka teki poikkeuksellisen ratkaisun ja päätti jatkaa lentopallokautta.

Ennen taukoa Kreikan liigaa saatiin pelattua 16 kierrosta. Passari Tervaportin edustama Olympiakos, hallitseva mestari, oli kärjessä. Liiga ratkaistaan neljän parhaan joukkueen pudotuspeleillä. Mukaan pääsevät myös PAOK, Panathinaikos ja Foinikas Syros.

Välierissä Olympiakos pelaa Foinikas Syrosia vastaan, ja PAOK kohtaa Panathinaikosin. Välierät ja loppuottelut pelataan kahdesta otteluvoitosta. Ottelusarjat käytäneen heinäkuussa. Kreikassa olevat Olympiakos-pelaajat palasivat harjoituksiin toukokuun puolivälissä, mutta Tervaportti on viettänyt korona-aikaa Kuopiossa.

– En mielelläni ottaisi sitä tautia. Sopimus velvoittaa minut palaamaan kuitenkin Kreikkaan. Siinä ei ole nokan koputtamista, Tervaportti sanoi STT:lle.

Tervaportti kuuluu avainpelaajiin niin Olympiakosissa kuin Suomen maajoukkueessa. Kotimaisesta liigasta hän lähti maailmalle jo kymmenen vuotta sitten. Kokemusta on Kreikasta, Ranskasta, Belgiasta, Turkista ja Puolasta.

Olympiakosissa suomalaispassari pelaa toista kauttaan, mutta ensi kauden joukkueesta ei ole vielä tietoa. Tervaportista saattaakin tulla osa suomalaista liikehdintää kansainvälisillä kentillä. Viimeisin varmistunut ulkomaille lähtijä on Niko Suihkonen, joka siirtyy VaLePasta Ranskaan, Plessis Robinson Volley Balliin.

Aiemmin saatiin tietää Antti Ropposen, Henrik Porkan (molemmat viime kaudella Hurrikaani-Loimaassa) ja Miro Määttäsen (Savo Volley) lähtemisestä sveitsiläiseen Näfelsiin. Passari Akseli Lankinen (Akaa-Volley) taas on ensi kaudella belgialaisen Decospan Volley Team Menenin miehiä.

Suuren kokoluokan uutinen tuli Venäjältä: tähtilibero Lauri Kerminen vaihtaa seuraa. Kuzbass Kemerovon valmentaja Aleksei Verbov lähtee rakentamaan joukkuetta hyökkäyksen kautta, joten puolustuspelin spesialistille alettiin etsiä uutta seurajoukkuetta.

Naisten lentopallomaajoukkueen yleispelaaja Suvi Kokkonen lähtee ensimmäisen kerran ulkomaille ja liittyy ranskalaisen Nantesin joukkueeseen. Asettumista auttanee passari Kaisa Alanko, joka on Nantesin luottopelaajia.

Hakkuri Piia Korhonen puolestaan jättää saksalaisen Dresdner SC:n ja etsii uutta seuraa.