Vastustajien kannattaa teipata kädet, sillä Pälkäneen Luja-Lukolla on tutkapari kasassa

Kuva: Rami Myllymaa

Lentopallon 1-sarjassa yleispelaaja Tomi Perkiö jatkaa Pälkäneen Luja-Lukon joukkueessa.

Pohjalahden keskustaajaman kasvatti seuraa kovakätisten pommittajien ja armottomien pyöveleiden jalanjälkiä.

Koulujen päättäjäisjuhlat jäivät tällä kertaa laimeiksi koronarajoitusten takia, mutta Luja-Lukko päästi riemun kunnolla valloilleen. Ensimmäiseen ykkössarjakauteensa valmistautuva pälkäneläisjoukkue sai sorvattua sopimuksen tukipilarinsa Tomi Perkiön kanssa.

Perkiö ja Ville Järnvall muodostivat viime kaudella 2-sarjassa korkeatasoisen yleispelaajakaksikon. Parivaljakko pysyy kasassa, sillä Järnvall teki Lukon kanssa jatkosopimuksen viime viikolla.

Herrat nakuttivat viime kaudella pisteitä lähes tasatahtia: Järnvallin ottelukohtainen keskiarvo oli 14,1 ja Perkiön 13,4.

– Kun kuulin ykkössarjapaikan varmistumisesta, oli kauhea migreeni päällä. Sain kuitenkin kasattua itseni sohvannurkasta ylös sen verran, että soitin Villelle ja heitin muutamat tuuletukset ilmoille, Perkiö kuvaili.

Perkiö, 21 vuotta ja 193 senttimetriä, on Pälkäneen taajaman Pohjalahden kasvatti. Niiltä kulmilta on tullut ennenkin kovakätisiä pommittajia ja armottomia pyöveleitä. Perkiö saa mainesanat Lukon valmentaja Heikki Kososelta.

– Tomin vahvuuksina ovat monipuolisuus ja taito jokaisella pelin osa-alueella. Tekniikkapuolella moni asia on hyvällä tasolla, Lukon valmentaja Heikki Kosonen arvioi.

Perkiö sai juniorivuosiensa aikana oppia LP Kangasalan, Kalevan Lentopallon, Lukon, Rantaperkiön Iskun ja Akaa-Volleyn osaavilta valmentajilta. Sen jälkeen tuli kahden kauden miehistymisjakso Lempäälän Kisan ykkössarjajoukkueessa. Nyt odottaa kiehtova haaste kotikunnan seurassa.

– Ykkössarjapaikka on todella iso asia Lukolle ja koko paikkakunnalle. Toivottavasti yleisömäärät ja paikallislehden palstatilat ainakin tuplaantuvat, Perkiö heitti.

Kosonen toivoo Perkiön satsaavan fyysiseen harjoitteluun entistä enemmän kesän ja tulevan kauden aikana.

– Kun Tomi saa petrattua tällä puolella, hän tekee kovaa jälkeä myös ykkössarjassa, Kosonen arvioi.

Mitä Lukolta on lupa odottaa?

– Lukko marssittaa kentälle erittäin nälkäisen jengin. Uskon, että pystymme haastamaan jokaisen vastustajan tässä sarjassa, Perkiö vastasi.

Entä mitä sinulta voi odottaa?

– Elokuvapuolustuksia ja pinkkejä hihoja. Tuomivaaran Sakun kannattaa teipata rajakäsi valmiiksi, ettei vaan satu mitään, Perkiö viittasi Lempo-Volleyn lupaavaan passariin.

Lähde: Pälkäneen Luja-Lukko