Savo Volley lentopallon Suomen cupin voittaja 2021

Savo Volley on voittanut lentopallon Suomen cupin 2021.

Lauantaina Tampereella pelatussa Suomen cupin loppuottelussa Savo löi Kokkolan Tiikerit erin 3-0.

Kansallinen titteli on Savo Volleyn nuoren seurahistorian ensimmäinen. LEKA Volleyn ja Pielaveden Sammon liigajoukkueen fuusiona syntynyt Savo Volley aloitti pelaamisen syksyllä 2018.

Timo Tolvanen valmensi Savon cupmestaruuteen. Cupvoittaja vaihtui pitkästä aikaa, sillä VaLePa oli vienyt viisi edellistä cuptitteliä.

Loppuottelussa erät päättyivät pistein 25-18, 25-18 ja 25-19.

Cupvoittaja Savo Volleyn avauskuusikossa pelasivat passari Fedor Ivanov, hakkuri Mikko Räsänen, yleispelaajat Andrus Raadik ja Michael Michelau sekä keskitorjujat Miki Jauhiainen ja Jakub Kovac. Shohei Nose toimi liberona.

Savo Volley esitti cupin lopputurnauksessa mallikasta joukkuepeliä, vaikka ykköshakkuri Lelu Ojansivu ei ollut vahvuudessa ja nuori tuuraaja Veikka Lindqvist epäonnistui. Räsänen, joka tuli vaihdosta kentälle kesken välieräottelun, kantoi hakkurivastuun oivallisesti.

Finaalissa tykki oli Raadik, joka teki etenkin kolmannen erän huippuotteillaan 12 pistettä. Jauhiainen taas tuuletti viittä torjuntapinnaa.

– Vaikea viikko, paljon haasteita. Sitten kaikki purkautui näin mahtavaan peliin. Huikea esitys koko joukkueelta. Ensimmäinen ”poika” on koko seuralle iso juttu, Tolvanen sanoi Ylen lähetyksessä.

Tiikerit ei pelannut missään nimessä huonosti loppuottelussa, mutta jäi verkkopelaamisessa – sekä hyökkäyksessä että torjunnassa – selvästi vastustajaansa pehmeämmäksi.

Yleispelaaja Jere Mäkinen vastaanotti  hyvin. Antti Leppälä ja Oskari Keskinen olivat vahvimmat tiikerihyökkääjät.

Välierissä Tiikerit oli voittanut Hurrikaani-Loimaan. Savo Volley puolestaan kuittasi finaalipaikan kaadettuaan VaLePan.

Lentopallon naisten Suomen cupin loppuottelu käydään sunnuntaina. Siinä kohtaavat Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala.

Suomen cup on maamme toinen merkittävä kansallinen kilpailu Mestaruusliigan ohella. Lähtökohtaisesti cupiin voivat osallistua joukkueet eri sarjatasoilta eli ns. pienemmät voivat haastaa suurempiaan. Viime vuosien poikkeusolot ovat näkyneet cupin toteuttamisessa, ja tällä cupkaudella mukana on ollut vain liigajoukkueita.

Erillisiä cupotteluita ei myöskään pelattu ennen lopputurnausta. Sen sijaan osassa liigaotteluista oli kaksoispanos, ja kyseisten otteluiden voittajat paitsi kartuttivat liigavoittotiliään myös etenivät cupissa jatkoon.

Lentopallon Suomen cupin loppuottelut

Lauantai 22.1.

18.00 Miesten Suomen cupin loppuottelu
Savo Volley – Kokkolan Tiikerit 3-0

Sunnuntai 23.1.

17.40 Naisten Suomen cupin loppuottelu
Pölkky Kuusamo – LP Kangasala 3-1