Pölkky Kuusamo teki seurahistoriaa

Kuusamon passari Jalissa Trotter. Kuva: CEV.eu

Pölkky Kuusamo on voittanut lentopallon Suomen cupin.

Sunnuntaina Tampereella pelatussa Suomen cupin loppuottelussa Pölkky löi LP Kangasalan erin 3-1.

Pölkky Kuusamo on Kuusamon Pallo-Karhujen edustusjoukkue. Kansallinen lentopallotitteli on seurahistorian ensimmäinen.

Sotiris Gkotsis valmensi Pölkyn cupin mestaruuteen.

Cupvoittajan avauskokoonpanossa pelasivat passari Jalissa Trotter, hakkuri Julie Lengweiler, yleispelaajat Adeja Lambert ja Carlyle Nusbaum, keskitorjujat Molly Lohman ja Linda Andersson sekä libero Sanna Häkkinen.

Pölkky otti voittoeränsä pistein 25-18, 25-21 ja 25-14. Kangasala voitti kolmannen erän 25-16.

Loppuottelussa Pölkky esitti kolmatta erää lukuun ottamatta vahvaa kuusikkopelaamista. Hyökkäyksessä passari Trotter löysi hyvin Lengweilerin ja ajoittain aivan pitelemättömästi iskeneen Nusbaumin. Kenttäpuolustus sai Kangasalan hyökkäykset mainiosti takaisin peliin.

Lengweiler ehti 23 pisteeseen ja Nusbaum 21:een. Eniten vastaanottoja (29) kertyi Lambertille, joka selvisi yhdellä virheellä.

Kuusamolla koko avauskuusikko koostui ulkomaalaispelaajista, mutta libero Häkkisen mielestä sillä ei ole erityistä merkitystä.

– Ollaan tehty niin paljon töitä tämän eteen. Haluttiin voittaa cup Kuusamolle. Meillä on niin paljon henkilöitä taustalla, varmasti heille tämä merkitsee vielä enemmän. Pelaajien kansalaisuuksilla ei ole väliä, nyt näytetään heille, miten Suomessa juhlitaan, Häkkinen sanoi Ylen lähetyksessä.

Kangasala ei yltänyt korkealle normaalitasolleen. Hyökkäyksissä oli turhaa pehmeyttä. Kun virheitä ja epätarkkuuksia tuli paljon enemmän kuin vastustajalle, ei joukkueiden välisestä paremmuudesta jäänyt epäselvyyttä.

Keskitorjuja Roosa Laakkonen oli Kangasalan pisteykkönen 13 merkinnällään. Braedyn Tutton kirjautti kuusi torjuntapistettä.

Naisten lentopallocupissa pytyn voittaja on vaihtunut tiuhaan. Voitto on mennyt eri osoitteeseen nyt kuusi kertaa perättäin.

Lentopallon miesten Suomen cupin voitti Savo Volley, joka kukisti loppuottelussa lauantaina Kokkolan Tiikerit erin 3-0. Myös Savo Volleylle kansallinen titteli on seurahistorian ensimmäinen.

Suomen cup (sponsoroidusti Finnish Teknikum Cup) on maamme toinen merkittävä kansallinen kilpailu Mestaruusliigan ohella. Lähtökohtaisesti cupiin voivat osallistua joukkueet eri sarjatasoilta eli ns. pienemmät voivat haastaa suurempiaan. Viime vuosien poikkeusolot ovat näkyneet cupin toteuttamisessa, ja tällä cupkaudella mukana on ollut vain liigajoukkueita.

Erillisiä cupotteluita ei myöskään pelattu ennen lopputurnausta. Sen sijaan osassa liigaotteluista oli kaksoispanos, ja kyseisten otteluiden voittajat paitsi kartuttivat liigavoittotiliään myös etenivät cupissa jatkoon.

Lentopallon Suomen cupin loppuottelut

Lauantai 22.1.

Miesten Suomen cupin loppuottelu
Savo Volley – Kokkolan Tiikerit 3-0

Sunnuntai 23.1.

Naisten Suomen cupin loppuottelu
Pölkky Kuusamo – LP Kangasala 3-1