Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala lentopallon Suomen cupin loppuotteluun

Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala ovat edenneet lentopallon Suomen cupin loppuotteluun.

Lauantaina Tampereella pelatussa välieräottelussa Pölkky oli täysin ylivoimainen Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan. Kamppailu päättyi pikavauhdilla erin 3-0.

Kuusamolaisjoukkue voitti erät pistein 25-13, 25-15 ja 25-11.

Hämeenlinnan Lentopallokerho vahvistui Natasa Sevarikalla ennen lentopallon Suomen cupin ratkaisuja. Sevarikaan oli Hämeenlinnan valmennuksella heti vahva luotto, sillä pelaaja valittiin avauskokoonpanoon.

Lentopallokerho tiedotti Sevarikan, kokeneen serbialaisen yleispelaajan, hankkimisesta vain kaksi päivää ennen välierää.

ac store, lentopallo, ale, lentisale

– Me elämme ja teemme töitä otteluita varten. Mielessäni on vain se, ja keskityn vain siihen, miten voimme voittaa ottelun. Toivottavasti voimme yllättää vastustajaamme jollain tavoilla, urheilija sanoi siirron varmistuttua.

Kauden aikana Hämeenlinna on läpikäynyt suoranaisen pelaajakriisin. Kauden alla suunnitellusta avauskuusikosta on jäljellä enää hakkuri Yasmine Madsen. Hänkin aloitti lauantaina vaihdossa, koska avaushakkuriksi oli valittu Maja Burazer.

Lauantaisessa välierässä Pölkyn hahmoja olivat 15 pistettä hakkuroinut Julie Lengweiler ja viisi torjuntapistettä napsinut Molly Lohman.

ac store, lentopallo, ale, lentisale

Lauantain jälkimmäisessä välierässä Kangasala kaatoi LP Viestin. Rajun otteluohjelman kanssa taistellut Viesti ei saanut itsestään parasta irti, ja Kangasala voitti 3-0-tuloksella.

Arttu Keräsen valmentaman Kangasalan tehokkain oli keskitorjuja Braedyn Tutton (+12). Passit jakeli osaavasti Katja Kylmäaho.

Miesten cupvoitosta kamppailevat Savo Volley ja Kokkolan Tiikerit. Loppuottelu käydään lauantai-iltana.

Suomen cup (sponsoroidusti Finnish Teknikum Cup) on maamme toinen merkittävä kansallinen kilpailu Mestaruusliigan ohella. Lähtökohtaisesti cupiin voivat osallistua joukkueet eri sarjatasoilta eli ns. pienemmät voivat haastaa suurempiaan. Viime vuosien poikkeusolot ovat näkyneet cupin toteuttamisessa, ja tällä cupkaudella mukana on ollut vain liigajoukkueita.

ac store, lentopallo, ale, lentisale

Erillisiä cupotteluita ei ole myöskään pelattu tällä kaudella. Sen sijaan osassa liigaotteluista on ollut kaksoispanos, ja kyseisten otteluiden voittajat ovat paitsi kartuttaneet liigavoittotiliään myös edenneet cupissa jatkoon.

Lentopallon Suomen cupin lopputurnaus

Lauantai 22.1.

12.00 Hämeenlinna-Pölkky, naisten välierä
15.00 Viesti-Kangasala, naisten välierä

18.00 Miesten Suomen cupin loppuottelu

Sunnuntai 23.1.

17.40 Naisten Suomen cupin loppuottelu


ac store, lentopallo, ale, lentisale