VaLePan yhdeksän lentopallokullan putki on katkaistu

Savo Volley ja Kokkolan Tiikerit ovat edenneet lentopallon Suomen cupin loppuotteluun.

Perjantaina Savo Volley voitti välierässä VaLePan. Ottelu päättyi savolaisjoukkueen voittoon erin 3-1.

VaLePalta katkeaa näin yhdeksän perättäisen kansallisen lentopallokullan putki. VaLePa on voittanut yhdeksän viimeisintä kansallista kilpailua: viisi cupia ja neljä liigamestaruutta.

Savo Volley joutui lentopallon Suomen cupin välieräotteluun ilman hakkuritähti Olli-Pekka Ojansivua. Aiemmin tällä viikolla Savo Volley tiedotti, että joukkueessa on havaittu koronavirustartunta. Ei ole tietoa, onko se ”Lelu” Ojansivun poissaolon syy.

Välieräkamppailussa Savon hakkurina aloitti Veikka Lindqvist. Nuorimies kypsyi nopeasti vaihtoon, ja hänen tilalleen tuli Mikko Räsänen.

Myös VaLePassa on ollut koronavirusongelmia. Tärkeimmät pelaajat olivat kuitenkin nyt vahvuudessa. Uusi hankinta Sebastian Rösler oli avauskokoonpanossa.

ac store, lentopallo, ale, lentisale

Timo Tolvasen valmentaman Savo Volleyn ahkerimmat pistemiehet olivat yleispelaajat Andrus Raadik (20) ja Michael Michelau (19).

Perjantai-illan jälkimmäisessä mittelössä Tiikerit löi Hurrikaani-Loimaan erin 3-1. Mikko Keskisipilän luotsaaman voittajajoukkueen onnistujia olivat Oskari Keskinen (18 pistettä) ja Rami Rekomaa (viisi torjuntapinnaa).

Vuoden 2021 cupin (sponsoroidusti Finnish Teknikum Cup) ratkaisuottelut pelataan Tampereella perjantaista sunnuntaihin. Pelipaikkana on Kauppi Sports Center.

ac store, lentopallo, ale, lentisale

Lauantaina vuoron saavat naisten välierät Hämeenlinna-Pölkky ja Viesti-Kangasala. Illan huipentaa miesten loppuottelu.

Sunnuntaina naisten cupin välierävoittajat kohtaavat cupfinaalissa.

Suomen cup on maamme toinen merkittävä kansallinen kilpailu Mestaruusliigan ohella. Lähtökohtaisesti cupiin voivat osallistua joukkueet eri sarjatasoilta eli ns. pienemmät voivat haastaa suurempiaan. Viime vuosien poikkeusolot ovat näkyneet cupin toteuttamisessa, ja tällä cupkaudella mukana on ollut vain liigajoukkueita.

ac store, lentopallo, ale, lentisale

Erillisiä cupotteluita ei ole myöskään pelattu tällä kaudella. Sen sijaan osassa liigaotteluista on ollut kaksoispanos, ja kyseisten otteluiden voittajat ovat paitsi kartuttaneet liigavoittotiliään myös edenneet cupissa jatkoon.

VaLePa on hallinnut viime vuosina lentopallon Suomen cupia ja voittanut sen viisi kertaa perättäin.

Lentopallon Suomen cupin lopputurnaus 21.–23.1.2022

Perjantai 21.1.

17.30 VaLePa – Savo Volley, miesten välierä
20.30 Tiikerit-Hurrikaani, miesten välierä

Lauantai 22.1.

12.00 Hämeenlinna-Pölkky, naisten välierä
15.00 Viesti-Kangasala, naisten välierä

18.00 Miesten Suomen cupin loppuottelu

Sunnuntai 23.1.

17.40 Naisten Suomen cupin loppuottelu


ac store, lentopallo, ale, lentisale